Просто танутиме в роті! Секрет перетворення будь-якого м'яса на соковите, ніжне і м'яке

Від такого м'якого, ніжного і шалено соковитого м'яса в овочевому соусі неможливо відмовитися! Навіть жорстке м'ясо перетворитися в ніжне. Його і правда можна їсти губами! А секрет простий, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • М'ясо (наприклад, яловичина) — 2 кг;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Селера — 2 стебла;
  • Олія рослинна — 80 мл;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Цибуля ріпчаста -2 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Перець солодкий — 1 шт.;
  • Сіль, коріандр — 1 ч. л.;
  • Винний оцет — 1ст. л.;
  • Вода — 400 мл;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Чебрець, лавровий лист за бажанням.

Приготування:

М'ясо поріжте на великі шматки, посоліть і поперчіть з обох сторін.

У сковороду вилийте рослинну олію, обсмажте часник, а потім з усіх боків запечатайте м'ясо скоринкою.

Приберіть м'ясо. У цю ж сковороду відправте порізані овочі: цибулю, селеру, моркву, перець. Додайте спеції за смаком.

Влийте винний оцет, воду, а також цукор, потім поверніть м'ясо назад в сковороду. "Укрийте" м'ясо овочами, накрийте кришкою і тушкуйте 1,5 години на повільному вогні.

Вийміть м'ясо, овочі пробийте блендером в пюре.

Поверніть м'ясо, додайте чебрець і лавровий лист за смаком. Тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.

Подавайте з відвареною картоплею або будь-яким іншим гарніром. Це дуже смачне, ніжне м'ясо, легко розділяється на волокна — та ще й з ароматним овочевим соусом!

Детальніше про секрети приготування соковитого і ніжного м'яса дивіться у відео нижче:

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...