Можна зробити цю ковбасу і зараз, просто купивши в магазині м’ясо та шматочок сала. Якщо у вас є ковбасний шприц, це полегшує роботу. Якщо є насадка на м’ясорубку теж добре. Ну а якщо немає нічого з вищезгаданого, то не біда. Обрізаємо верх пластикової пляшки і використовуємо як лійку. Довше, але результат не гірший.
Для приготування ковбаси пригодиться:
Приготування
Відокремлюємо 700 г м’яса і нарізаємо на кубики, розміром 1 см. Інші 300 г пропускаємо через м’ясорубку. Сало нарізаємо кубиками, можна дрібніше або більше, як вам більше подобається.
Змішуємо нарізане м’ясо з фаршем і салом, додаємо сіль, перець, мускатний горіх, пропущений через часниковдавку часник і воду. Ретельно вимішуємо руками або в міксері з насадкою «гак», доки м’ясо не з’єднається з фаршем. Ставимо в холодильник на півгодини.
Для набивання фаршу краще використовувати натуральну череву. Свинячу або баранину. Її продають у засоленому вигляді у супермаркетах або в інтернет-магазинах. Замочуємо на 30-40 хвилин, ретельно промиваємо. Вона стає еластичною і не рветься.
Набиваємо фарш у череву будь-яким зручним способом. Один із зручних способів за допомогою шприца. Найпростіший, не дорогий, на 2,5 кг м’яса, він дуже рятує.
Готову ковбасу проколюємо голкою, щоб прибрати повітря, що потрапило. Можна відразу покласти на сковорідку, обкласти картоплею нарізаною і запекти в духовці. А можна заморозити сиру і використовувати за необхідності.
Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...
Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...