Простий рецепт дуже смачної підливи для котлет. Будуть у рази смачніші

Пропонуємо вам приготувати підливу для котлет. Для багатьох цей смак рідний з самого дитинства. Її томатно-вершковий смак буде приємним доповненням до ваших улюблених котлет, передають Патріоти України.

Для приготування підливи буде потрібно:

  • морква – 1 шт;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • сметана – 2,5 ст.л;
  • томатна паста – 1,5 ст.л;
  • м’ясний бульйон – 200 мл;
  • борошно – 1 ст.л;
  • рослинне масло – 3 ст.л;
  • сіль за смаком;
  • лавровий лист – 1-2 шт;
  • чорний мелений перець за смаком.

Процес приготування

1. Моркву необхідно помити, очистити від шкірки і натерти на тертці. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння та дрібно порубати ножем.

2. У розігріту сковороду з рослинним маслом викласти ріпчасту цибулю, обсмажити її близько 3 хвилин, додати моркву і тушкувати овочі ще 10 хвилин.

3. Потім в сковороду влити м’ясний бульйон і додати томатну пасту. Все ретельно перемішати і через кілька хвилин додати сметану, лавровий лист, сіль і чорний мелений перець за смаком.

4. Гасити підливу потрібно ще 20 хвилин, поки овочі зовсім разварятся. Потім додати борошно і готувати 2-3 хвилини, помішуючи, щоб підлива загусла.

Якщо хочете отримати більш рідкий варант підливи, можна збити її занурювальним блендером. При подачі дуже смачно посипати свіжою зеленню. Смачного!

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...