Прозорий холодець, а не каламутний: Покроковий рецепт культової святкової страви українців із курятини

Холодець – незамінний компонент будь-якого святкового столу. Проте інколи через необачність чи недосвідченість можна наробити помилок і отримати не надто апетитну страву, зазначають Патріоти України. Як приготувати прозорий, а головне – дієтичний холодець із ніжної курятини.

Новий рік та Різдво об’єднують багато казкових речей, які відбуваються тільки взимку. Одна з них – це можливість скуштувати холодець. Хоча цю страву сучасна техніка дозволяє нам приготувати і в теплу пору року, але все ж ми дотримуємось історичних традицій та куштуємо м’ясне заливне найчастіше на зимові свята. Проте ця страва потребує не тільки часу та добірного м’яса, а й певної кулінарної майстерності. Кількома секретами для найкращого результату ми з вами залюбки поділимося.

Смачний холодець без жиру – можливий! Все просто: замість жирних видів м’яса варто обрати курятину. У результаті ви отримаєте запашну та ніжну страву, яку можна навіть тим, хто дотримується строгої дієти.

Вдалий холодець має прозорий колір. Перш за все це завдяки добірним та якісним продуктам. М'ясо потрібно очистити від плівки, а овочі ретельно вимити. Також м’ясо потрібно трішки проварити та злити воду.

Коли бульйон для холодцю буде готовим, його краще кілька разів процідити через марлю. Це ще одна запорука прозорості!

Рецепт дієтичного холодцю з курятини

Час: 3 години
Порцій: 4

  • 1 кілограм курятини;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 20 грам желатину;
  • 1,3-1,5 літри води;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 12 горошин чорного перцю.

Приготування:

  1. Обрані частини курятини слід ретельно промити та очистити. Краще залишити його у холодній воді на на 2-3 години.
  2. Цибулю можна не чистити від лушпиння, проте не забудьте її старанно помити під проточною водою. Моркву почистьте.
  3. Покладіть м’ясо у каструлю та додайте овочі.
  4. Коли вода закипить, необхідно зняти всю пінку.
  5. Після того як м’ясо трішки обвариться додайте у нього спеції.
  6. Зменшіть вогонь до слабкого і нехай холодець прокипить так близько 30 хвилин. Після зазначеного часу дістаньте моркву.
  7. Потім додайте сіль до смаку і два лаврові листки.
  8. Готову курку вийміть із бульйону та дайте охолонути.
  9. Коли м’ясо вихолоне розділіть його на дрібні шматки.
  10. Бульйон необхідно процідити та остудити.
  11. У склянці бульйону розчиніть желатин, і влийте його назад в каструлю, та добре перемішайте.
  12. М’ясо розкладіть у попередньо приготовані форми та заливайте зверху бульйоном.
  13. Поставте у холодне місце до повного застигання.

Принагідні ідеї

Для надання страві неймовірного естетичного вигляду можна з моркви вирізати квіти і прикрасити ними страву. Також у холодець за бажання варто додати зелень та зелений горошок.


Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...