Приготуйте печінковий торт без майонезу: Альтернативний рецепт для святкового столу

Класичний печінковий торт знайомий багатьом ще з дитинства своїм незабутнім смаком. До того ж, мабуть, кожна господиня має свій фірмовий рецепт. Але на цей раз пропонуємо трохи адаптувати цю популярну закуску під закони здорового харчування, зазначають Патріоти України.

Печінковий торт звикли робити з прошарками з майонезного соусу, але такий варіант може не сподобатися прихильникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Фуд-блогерка Катя Мулл поділилася в Instagram рецептом смачного торта з курячої печінки й без майонезу. Спробуйте приготувати улюблений смаколик на новий лад.

Печінковий торт без майонезу: покроковий рецепт

Інгредієнти для тіста:

  • печінка куряча – 400 грамів;
  • вершки / молоко – 100 мілілітрів;
  • борошно – 50 грамів;
  • яйця – 2 штуки;
  • сіль, перець – на ваш смак.

Інгредієнти для начинки:

  • морква – 2 штуки;
  • цибуля – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана – 300 грамів;
  • кріп – 1 пучок.

Спосіб приготування:

  1. Печінку помийте і відріжте всі прожилки, тоді перекладіть у блендер разом з яйця, вершками, просіяним борошном та приправами. Збийте до однорідної маси.
  2. На розігрітій сковороді посмажте млинці для торта. Дайте їм трохи охолонути.
  3. Тим часом приготуйте начинку. Для цього почистіть і натріть моркву на тертці, поріжте цибулю і добре обсмажте до золотистості. У сковорідку додайте сметану, подрібнений часник та кріп.
  4. Можна збирати торт. Кожен млинець змастіть начинкою, а верхній можна присипати сиром.
  5. Готовий торт поставте на одну годину у холодильник.

Смачного!

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...

Коли найкраще їсти фініки - ось у який момент вони приносять максимум користі

вівторок, 18 листопад 2025, 10:12

Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...