Омлет полюбили готувати і в інших країнах. Італійці роблять свій варіант – фрітатту, іспанці – тортилью, японці – омуретсу, татари – тунтерму, у Стародавньому Римі омлети були десертами, які готувалися з медом. А для українців омлет – це ранкова повітряна страва.
Омлет з овочами
6 яєць
банка консервованого горошку
3 огірки
100 г броколі
1 болгарський перець
120 мл молока
1 ч. л. вершкового масла
Приготування:
Огірки натерти на тертці. Змішати з яйцями і молоком. Суміш посолити і поперчити. Порізати броколі і перець.
Розтопити на сковороді вершкове масло, вилити яєчну суміш і запікати в духовці 15 хв. Викласти на середину зелений горошок і загорнути омлет.
Омлет з грибами
2 яйця
120 г грибів
1/2 ч. л. кмину
1 цибулина
1 зубець часнику
1 ст. л. вершкового масла
Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в розтопленому вершковому маслі.
Вичавити туди ж часник і всипати чебрець. Додати порізані гриби. Потомити на маленькому вогні.
Налити яйця, збиті з молоком. Посолити, поперчити. Випікати до готовності.
Омлет з коньяком
Інгредієнти:
6 яєць
30 г вершкового масла
1 чарка коньяку
1 ссклянка ягідного фруктового джему
1 ч. л. цукру
Приготування:
Яйця збити, посолити і перемішати з розтопленим маслом.
Випікати омлет до напівготовності: краї повинні підсмажитися, а серединка залишитися м'якою.
Викласти в серединку ягоди або джем, згорнути омлет в рулет.
Посипати рулет цукром. Коньяк трохи підігріти і сміливо вилити на омлет. Подавати, нарізавши шматочками.