Приготувати сніданок за 5 хвилин: Три рецепти неординарних омлетів, навіть з коньяком

Вранці важко проснутися не те, що стояти довго біля плити. Врятує омлет, який вигадали французи. Він ситний і надзвичайно простий у приготуванні, тому не забере у вас багато часу, але при цьому наситить організм на половину дня, так і додасть йому достатньо енергії, оскільки яйця є білковим продуктом.

Омлет полюбили готувати і в інших країнах. Італійці роблять свій варіант – фрітатту, іспанці – тортилью, японці – омуретсу, татари – тунтерму, у Стародавньому Римі омлети були десертами, які готувалися з медом. А для українців омлет – це ранкова повітряна страва.

Омлет з овочами

Омлет з овочами

Омлет з овочами
Інгредієнти:

6 яєць

банка консервованого горошку

3 огірки

100 г броколі

1 болгарський перець

120 мл молока

1 ч. л. вершкового масла

Приготування:

Огірки натерти на тертці. Змішати з яйцями і молоком. Суміш посолити і поперчити. Порізати броколі і перець.

Розтопити на сковороді вершкове масло, вилити яєчну суміш і запікати в духовці 15 хв. Викласти на середину зелений горошок і загорнути омлет.

Омлет з грибами

Омлет з грибами

Омлет з грибами
Інгредієнти:

2 яйця

120 г грибів

1/2 ч. л. кмину

1 цибулина

1 зубець часнику

1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в розтопленому вершковому маслі.

Вичавити туди ж часник і всипати чебрець. Додати порізані гриби. Потомити на маленькому вогні.

Налити яйця, збиті з молоком. Посолити, поперчити. Випікати до готовності.


Омлет з коньяком

Омлет з коньяком

Омлет з коньяком

Інгредієнти:

6 яєць

30 г вершкового масла

1 чарка коньяку

1 ссклянка ягідного фруктового джему

1 ч. л. цукру

Приготування:

Яйця збити, посолити і перемішати з розтопленим маслом.

Випікати омлет до напівготовності: краї повинні підсмажитися, а серединка залишитися м'якою.

Викласти в серединку ягоди або джем, згорнути омлет в рулет.

Посипати рулет цукром. Коньяк трохи підігріти і сміливо вилити на омлет. Подавати, нарізавши шматочками.


Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...