Приємно вразить своїм смаком! Запашний пиріг з сиром і яблуками

Сир з яблуком - відмінне поєднання. Спробуйте обов'язково і переконайтеся, що такого пирога завжди мало, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне 1,5 склянки (200 мл)
  • манка 0,5 склянки
  • цукор 0,75 склянки
  • цукор 2 ст. л.
  • розпушувач тіста 0,5 ч. л.
  • яйця 2 шт.
  • масло вершкове 80 грам
  • сир 500 грам
  • яблука ( кисло-солодкі) 4 шт.

Приготування:

Підготуємо необхідні продукти. Вершкове масло краще попередньо заморозити.

Натремо масло на крупній тертці.

Додати до масла манку, борошно, розпушувач і цукор. Перетерти все в крихту.

Додати одне яйце і знову перетерти все в однорідну крихту.

Трохи більше половини тіста, розподілити по дну форми для випічки.

Змішати сир з двома ложками цукру і одним яйцем. Викласти рівним шаром поверх тіста. Зверху покришити трохи тіста, яке залишилося.

Яблука очистити від шкірки і натерти на тертці. Викласти поверх сир і розподіляємо тісто. Воно не буде прикривати всі яблука. Це нормально.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

Готовий пиріг виймаємо з духовки і залишаємо, щоб повністю охолов.

Розрізаємо і пригощаємося найсмачнішим пирогом. Приємного апетиту!

Джерело: UkrMedia

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...