Прикрасить будь-який день: Рецепт мисливського салату із копченою ковбасою

Щоб прикрасити сірі будні, можна посеред тижня запросити найкращих друзів чи родичів у гості та приготувати щось смачне разом. Здивуйте всіх Мисливським салатом. Патріоти України підібрали для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: сирокопчена ковбаса (200 г), твердий сир (200 г), картопля (3 шт.), мариновані огірки (3-4 шт.), зелений консервований горошок (1 банка), червона цибуля (1 шт.), сіль, чорний мелений перець, майонез (2 ст. л.).

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити зі шкірки весь бруд та залишки землі. Кидаємо бульби в каструлю з підсоленою водою і варимо в мундирі близько 20-30 хвилин – залежно від сорту. Потім зливаємо воду і чекаємо, поки вона охолоне. Чистимо зварену картоплю і нарізаємо соломкою.

Солоні або мариновані огірки викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо їх соломкою, також подрібнюємо копчену ковбасу. До речі, мариновані огірки можна замінити на свіжі.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями або півкільцями, а твердий сир тремо на великій терці або ж нарізаємо великими шматочками.

З консервованого горошку зливаємо рідину і висипаємо його в салатник – якщо ви не любите смак цього інгредієнта, його можна замінити консервованою кукурудзою. Додаємо туди ж нарізані картоплю, ковбасу, цибулю та мариновані огірки. Зверху посипаємо твердим сиром, трохи досолюємо. Також додаємо чорний мелений перець чи інші спеції за смаком.

Заправляємо салат майонезом та ретельно перемішуємо. Подаємо до столу з будь-яким гарніром або рибними та м'ясними стравами.

Джерело: Апостроф

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...