Прикрасить будь-який стіл: Рецепт буженини з індички від шеф-кухаря

Буженина з індички – відмінне рішення для холодної закуски, достатньо нарізати її і викласти на таріль чи канапку. Також її можна подавати до столу з відвареною картоплею чи свіжим салатом. Аналогічно можна приготувати й буженину з курячого філе, потрібно тільки зменшити градус духовки до 160, радять Патріоти України.

Рецепт запеченої буженини з індички

  • Час на підготовку: 8 – 10 годин
  • Час на приготування: 80 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Приготування:

  1. Наріжте моркву довгими брусочками (довжина має відповідати філе індички).
  2. Нашпигуйте філе індички брусочками моркви та нарізаним на грубі шматки часником.
  3. Присмачте м'ясо сіллю, перцем, спеціями для барбекю та гірчицею.Ретельно натріть цією сумішшю філе разом з оливковою олією, так м’ясо стане більш соковитим.
  4. Відправте заготовку на ніч в холодильник. Щоб м'ясо не обвітрилося, його можна вкрити шаром харчової плівки.

"️Суміш барбекю можна приготувати самостійно. Для цього змішайте: паприку, суху цибулю та часник, чорний та червоний перці. А якщо візьмете підкопчену паприку – буде ще смачніше", – порадив Володимир Ярославський.

5. Розігрійте духовку до 200 градусів.

6. Перекладіть м'ясо у жаротривку форму. Додайте нарізану грубими шматками цибулю, селеру та моркву. Для аромату влийте трішки вина.

7. Відправте форму зі стравою у рукав для запікання.

8. Запікайте буженину 60 хвилин. Після цього зніміть рукав зі страви та запікайте ще 10 хвилин при 240 градусах.

Як відварити яловичину, щоб вона вийшла ніжною та смачною

вівторок, 20 травень 2025, 18:15

Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стане м’яким, вийде приготувати ...

ТОП-5 типових помилок при маринуванні томатів, які впливають на смак

вівторок, 20 травень 2025, 17:07

Щороку тисячі господинь роблять консервування помідорів. Вони є однією з найпопулярніших закусок на столі, яка користується попитом. Хто ж не любить вкусити соковитий маринований помідор. А якщо ви не проти смаженої картоплі з м’ясом до цього додати, т...