Припаде до смаку усій родині! Як приготувати справжні українські галушки з куркою

Любителям картопляного тіста пропонуємо спробувати відому страву з української кухні - галушки з куркою. Така ситна і смачна страва до душі буде як дорослим, так і дітям, передають Патріоти України.

За всю історію галушок з’явилося безліч рецептів і методів їх подачі. Раніше їх готували без начинки і подавали як гарнір до основної страви. Сьогодні галушки найчастіше готують з м’ясом, рибою або грибами. Я вважаю за краще начинку з курячого фаршу.

Ароматне і насичене тісто чудово врівноважує смак ніжного м’яса. Картопляні галушки з куркою відмінно підійдуть для сімейного обіду або вечері або святкового застілля. Приступимо до приготування, щоб і ви змогли насолодитися божественним смаком справжніх українських галушок.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 350
  • Картопля – 400 г
  • Манка – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Куряче філе – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 30 мл
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати галушки з куркою

Почистіть картоплю і наріжте її часточками. Відваріть її в солоній воді. Потім злийте воду, потовчіть картоплю і охолодіть її. У остиглe картоплю додайте манку і яйце, перемішайте, потім поступово всипте борошно.

Замісити м’яке тісто. Воно повинно трохи липнути до рук. Дайте тісту відпочити 30 хвилин.

Куряче філе і цибулю подрібніть в блендері або м’ясорубці. Додайте сіль і перець за смаком і холодну воду, потім ретельно перемішайте.

Присипте робочу поверхню і руки борошном. Тісто розділіть на 15 частин і з кожної сформуйте коржі.

У центр кожного коржика викладіть по столовій ложці фаршу. Підніміть краї у формі мішечка, потім скачайте руками колобки.

Перекладіть галушки в киплячу солону воду. Після того, як вони спливуть на поверхню, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.

Подавайте галушки з куркою гарячими і обов’язково зі сметаною і свіжою зеленню або смаженою цибулею. Смачного!

Найсмачніші курячі крильця з золотою скоринкою

вівторок, 23 квітень 2024, 15:07

Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...

Це така смакота! Як приготувати пікантний омлет із грибами та помідорами

вівторок, 23 квітень 2024, 14:12

Омлет із грибами, помідорами та прянощами може бути ідеальним варіантом для сніданку, обіду чи вечері. Головне його приготувати та пригостити себе і рідних, передають Патріоти України. Для приготуванню потрібно взяти 100 г печериць, нарізати пластинка...