Любителям картопляного тіста пропонуємо спробувати відому страву з української кухні - галушки з куркою. Така ситна і смачна страва до душі буде як дорослим, так і дітям, передають Патріоти України.
За всю історію галушок з’явилося безліч рецептів і методів їх подачі. Раніше їх готували без начинки і подавали як гарнір до основної страви. Сьогодні галушки найчастіше готують з м’ясом, рибою або грибами. Я вважаю за краще начинку з курячого фаршу.
Ароматне і насичене тісто чудово врівноважує смак ніжного м’яса. Картопляні галушки з куркою відмінно підійдуть для сімейного обіду або вечері або святкового застілля. Приступимо до приготування, щоб і ви змогли насолодитися божественним смаком справжніх українських галушок.
Почистіть картоплю і наріжте її часточками. Відваріть її в солоній воді. Потім злийте воду, потовчіть картоплю і охолодіть її. У остиглe картоплю додайте манку і яйце, перемішайте, потім поступово всипте борошно.
Замісити м’яке тісто. Воно повинно трохи липнути до рук. Дайте тісту відпочити 30 хвилин.
Куряче філе і цибулю подрібніть в блендері або м’ясорубці. Додайте сіль і перець за смаком і холодну воду, потім ретельно перемішайте.
Присипте робочу поверхню і руки борошном. Тісто розділіть на 15 частин і з кожної сформуйте коржі.
У центр кожного коржика викладіть по столовій ложці фаршу. Підніміть краї у формі мішечка, потім скачайте руками колобки.
Перекладіть галушки в киплячу солону воду. Після того, як вони спливуть на поверхню, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
Подавайте галушки з куркою гарячими і обов’язково зі сметаною і свіжою зеленню або смаженою цибулею. Смачного!
Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...