
Картопляне пюре - улюблена класика багатьох, особливо на святковому столі. Проте часто воно може вийти надто важким, липким або з грудочками. Зазвичай у рецептах радять додавати вершкове масло для більшої ніжності, але це не завжди кращий варіант: масло підвищує калорійність і може зробити пюре надто важким, передають Патріоти України.
Фуд-експертка Кеті з кухні Wholefood Soulfood Kitchen поділилася простим, але ефективним секретом, як приготувати пухке і кремове картопляне пюре без використання масла. Головним «героєм» заміни стала оливкова олія. Вона додає пюре ніжної, шовковистої текстури та легкий землистий присмак, який чудово поєднується з натуральним смаком картоплі.
Чому оливкова олія краща за вершкове масло?
Оливкова олія не лише надає страві вишуканого смаку, але й містить корисні жири, які позитивно впливають на здоров’я серця. Вона запобігає пересушуванню пюре і робить його більш легким у текстурі. Окрім того, це ідеальний вибір для веганів і тих, хто слідкує за харчуванням.
Шеф-кухар Девід Таніс, відомий своїми рецептами для New York Times, підтримує цей спосіб приготування, наголошуючи, що оливкова олія робить пюре дуже легким і смачним, а додавання часнику додає пікантності.
Як приготувати ідеальне картопляне пюре з оливковою олією
Переваги такого способу:
Такий простий лайфхак допоможе вам оновити класичну страву, зробивши її не тільки смачнішою, а й кориснішою. Наступного разу, готуючи пюре, замініть вершкове масло на оливкову олію — і ваша сім’я неодмінно оцінить цю різницю.
Червона ікра - дуже смачний і корисний продукт суперфуд, багатий на легкозасвоюваний білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни (A, D, E, групи B) і мінерали (йод, цинк, фосфор, залізо), які зміцнюють імунітет. Червону ікру можна їсти як самостійну страву,...
Різдво швидко наближається, а це означає, що варто задуматися про святкове меню. Риба завжди є однією з головних страв у польських домівках у цю пору року. Секрет правильного приготування полягає в тому, щоб зробити її ніжною всередині та хрусткою зовн...