Картопляне пюре - улюблена класика багатьох, особливо на святковому столі. Проте часто воно може вийти надто важким, липким або з грудочками. Зазвичай у рецептах радять додавати вершкове масло для більшої ніжності, але це не завжди кращий варіант: масло підвищує калорійність і може зробити пюре надто важким, передають Патріоти України.
Фуд-експертка Кеті з кухні Wholefood Soulfood Kitchen поділилася простим, але ефективним секретом, як приготувати пухке і кремове картопляне пюре без використання масла. Головним «героєм» заміни стала оливкова олія. Вона додає пюре ніжної, шовковистої текстури та легкий землистий присмак, який чудово поєднується з натуральним смаком картоплі.
Чому оливкова олія краща за вершкове масло?
Оливкова олія не лише надає страві вишуканого смаку, але й містить корисні жири, які позитивно впливають на здоров’я серця. Вона запобігає пересушуванню пюре і робить його більш легким у текстурі. Окрім того, це ідеальний вибір для веганів і тих, хто слідкує за харчуванням.
Шеф-кухар Девід Таніс, відомий своїми рецептами для New York Times, підтримує цей спосіб приготування, наголошуючи, що оливкова олія робить пюре дуже легким і смачним, а додавання часнику додає пікантності.
Як приготувати ідеальне картопляне пюре з оливковою олією
Переваги такого способу:
Такий простий лайфхак допоможе вам оновити класичну страву, зробивши її не тільки смачнішою, а й кориснішою. Наступного разу, готуючи пюре, замініть вершкове масло на оливкову олію — і ваша сім’я неодмінно оцінить цю різницю.
Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...