Страва виходить дуже ніжною. Такий пиріг зручно брати на пікнік чи в дорогу, можна комбінувати начинку. Подається він як холодним, так і гарячим. Рецептом поділилась кулінарка Ольга Черкевич, яка раніше розказала, як запекти цвітну капусту у вершковому соусі, передають Патріоти України.
Тісто:
Начинка:
Готуємо тісто: в мисці з’єднуємо борошно та сіль, перемішуємо. Далі додаємо масло, перетираємо в крихту. Додаємо сметану і замішуємо тісто, довго місити його не потрібно, головне, щоб всі інгредієнти об’єднались в один шматок. Замотуємо в плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин Готуємо начинку: відварюємо до готовності печінку та яйця. Нарізаємо їх і складаємо у мисці, до них додаємо нарізану дрібно зелену цибулю. Заправляємо майонезом, спеціями та крохмалем. Все гарно перемішуємо.
Охолоджене тісто дістати з холодильника, розділяємо на дві частини, одна повинна бути більшою. Ту, що більша, розкачуємо на 3 см більше, чим діаметр форми. Викладаємо пласт у форму, пальцями формуючи бортики з зайвого тіста. Зверху викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо за формою. Далі розкачуємо другий шматочок тіста розміром як діаметр форми. Викладаємо зверху, защипуючи краї. Зверху пиріг змащуємо яйцем. Розігріваємо духовку на 160−170 градусів і випікаємо до готовності 30−35 хв. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Після випікання пиріг викладаємо на блюдо. Подавати можна з соусом.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...