Страва виходить дуже ніжною. Такий пиріг зручно брати на пікнік чи в дорогу, можна комбінувати начинку. Подається він як холодним, так і гарячим. Рецептом поділилась кулінарка Ольга Черкевич, яка раніше розказала, як запекти цвітну капусту у вершковому соусі, передають Патріоти України.
Тісто:
Начинка:
Готуємо тісто: в мисці з’єднуємо борошно та сіль, перемішуємо. Далі додаємо масло, перетираємо в крихту. Додаємо сметану і замішуємо тісто, довго місити його не потрібно, головне, щоб всі інгредієнти об’єднались в один шматок. Замотуємо в плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин Готуємо начинку: відварюємо до готовності печінку та яйця. Нарізаємо їх і складаємо у мисці, до них додаємо нарізану дрібно зелену цибулю. Заправляємо майонезом, спеціями та крохмалем. Все гарно перемішуємо.
Охолоджене тісто дістати з холодильника, розділяємо на дві частини, одна повинна бути більшою. Ту, що більша, розкачуємо на 3 см більше, чим діаметр форми. Викладаємо пласт у форму, пальцями формуючи бортики з зайвого тіста. Зверху викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо за формою. Далі розкачуємо другий шматочок тіста розміром як діаметр форми. Викладаємо зверху, защипуючи краї. Зверху пиріг змащуємо яйцем. Розігріваємо духовку на 160−170 градусів і випікаємо до готовності 30−35 хв. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Після випікання пиріг викладаємо на блюдо. Подавати можна з соусом.
Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...
Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...