На заварному тісті можна робити не лише солодкі десерти, а й пиріжки з будь-якою начинкою, урізноманітюючі старі, добрі рецепти традиційних страв. Фудблогерка Марина Гармаш пропонує зробити неймовірно ароматну випічку у вигляді пиріжків з капустою.
Інгредієнти
Для заварної частини: 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 3 ст. л. олії, 3 ст. л. борошна, 250 мл кип'ятку
Основна частина: 250 мл теплої води, 1 ч. л. сухих дріжджів, 4 ст. борошна, 1 ст. л. олії
Начинка: смажена капуста
Для змазування: жовток, 1 ч. л. води (молока)
Для посипки: кунжут
Приготування
Починати треба з начинки — приготувати смажену капусту.
Для тіста: змішайте цукор, сіль, олію, борошно, залийте кип'ятком. Добре перемішайте заварну масу, дайте охолонути до теплого. Окремо змішайте в воді сухі дріжджі. До теплої заварної маси додайте борошно, воду з дріжджами. Замісіть тісто, в кінці замісу додайте олію. Накрийте тісто рушником, дайте піднятися 20 — 30 хвилин.
Поділіть тісто на 25 — 30 шматочків, округліть, залиште на 10 хвилин.
Сформуйте пиріжки з начинкою. При формуванні змастіть стіл та руки в олії, ніякого борошна. Перекладіть на деко, за бажанням змастіть збитим жовтком, змішаним з водою чи молоком. Посипте кунжутом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці, до готовності.
Оскільки тісто заварюється кип'ятком, такі пиріжечки м'які та ніжні, навіть на наступний день.
Щоденна банка коли здається дрібницею, проте саме вона може стати поштовхом до серйозних проблем зі здоров’ям. Цей напій приховує у собі надлишок цукру, кофеїну та добавок, які впливають на організм набагато сильніше, ніж здається на перший погляд, пер...
Ранкові харчові звички безпосередньо впливають на обмін речовин, тиск і рівень цукру. Те, що ви їсте чи п’єте натщесерце, може стати як ліками, так і загрозою для здоров’я. Правильно підібрані продукти допомагають стабілізувати глікемію, покращують ела...