На заварному тісті можна робити не лише солодкі десерти, а й пиріжки з будь-якою начинкою, урізноманітюючі старі, добрі рецепти традиційних страв. Фудблогерка Марина Гармаш пропонує зробити неймовірно ароматну випічку у вигляді пиріжків з капустою.
Інгредієнти
Для заварної частини: 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 3 ст. л. олії, 3 ст. л. борошна, 250 мл кип'ятку
Основна частина: 250 мл теплої води, 1 ч. л. сухих дріжджів, 4 ст. борошна, 1 ст. л. олії
Начинка: смажена капуста
Для змазування: жовток, 1 ч. л. води (молока)
Для посипки: кунжут
Приготування
Починати треба з начинки — приготувати смажену капусту.
Для тіста: змішайте цукор, сіль, олію, борошно, залийте кип'ятком. Добре перемішайте заварну масу, дайте охолонути до теплого. Окремо змішайте в воді сухі дріжджі. До теплої заварної маси додайте борошно, воду з дріжджами. Замісіть тісто, в кінці замісу додайте олію. Накрийте тісто рушником, дайте піднятися 20 — 30 хвилин.
Поділіть тісто на 25 — 30 шматочків, округліть, залиште на 10 хвилин.
Сформуйте пиріжки з начинкою. При формуванні змастіть стіл та руки в олії, ніякого борошна. Перекладіть на деко, за бажанням змастіть збитим жовтком, змішаним з водою чи молоком. Посипте кунжутом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці, до готовності.
Оскільки тісто заварюється кип'ятком, такі пиріжечки м'які та ніжні, навіть на наступний день.
Пити всього два шоти бурякового соку на день може допомогти знизити артеріальний тиск - одну з головних причин серцевих захворювань та інсультів, передають Патріоти України. Новітнє дослідження Університету Ексетера показало, що люди у віці 70+ років, ...
Це дрібна зміна, яка може мати величезний вплив на твоє здоров’я. Усього 12 фісташок на день - і твоя шкіра, серце й навіть настрій зміняться на краще. У чому секрет цих маленьких горішків, що вони викликають захоплення навіть у дієтологів, передають П...