На заварному тісті можна робити не лише солодкі десерти, а й пиріжки з будь-якою начинкою, урізноманітюючі старі, добрі рецепти традиційних страв. Фудблогерка Марина Гармаш пропонує зробити неймовірно ароматну випічку у вигляді пиріжків з капустою.
Інгредієнти
Для заварної частини: 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 3 ст. л. олії, 3 ст. л. борошна, 250 мл кип'ятку
Основна частина: 250 мл теплої води, 1 ч. л. сухих дріжджів, 4 ст. борошна, 1 ст. л. олії
Начинка: смажена капуста
Для змазування: жовток, 1 ч. л. води (молока)
Для посипки: кунжут
Приготування
Починати треба з начинки — приготувати смажену капусту.
Для тіста: змішайте цукор, сіль, олію, борошно, залийте кип'ятком. Добре перемішайте заварну масу, дайте охолонути до теплого. Окремо змішайте в воді сухі дріжджі. До теплої заварної маси додайте борошно, воду з дріжджами. Замісіть тісто, в кінці замісу додайте олію. Накрийте тісто рушником, дайте піднятися 20 — 30 хвилин.
Поділіть тісто на 25 — 30 шматочків, округліть, залиште на 10 хвилин.
Сформуйте пиріжки з начинкою. При формуванні змастіть стіл та руки в олії, ніякого борошна. Перекладіть на деко, за бажанням змастіть збитим жовтком, змішаним з водою чи молоком. Посипте кунжутом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці, до готовності.
Оскільки тісто заварюється кип'ятком, такі пиріжечки м'які та ніжні, навіть на наступний день.
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...