Пиріжки з капустою на заварному тісті: Як приготувати тисячолітню українську закуску, щоб довго залишалася м’якою та ніжною

Пиріжки з капустою на заварному тісті

На заварному тісті можна робити не лише солодкі десерти, а й пиріжки з будь-якою начинкою, урізноманітюючі старі, добрі рецепти традиційних страв. Фудблогерка Марина Гармаш пропонує зробити неймовірно ароматну випічку у вигляді пиріжків з капустою.

Інгредієнти
Для заварної частини: 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 3 ст. л. олії, 3 ст. л. борошна, 250 мл кип'ятку
Основна частина: 250 мл теплої води, 1 ч. л. сухих дріжджів, 4 ст. борошна, 1 ст. л. олії
Начинка: смажена капуста
Для змазування: жовток, 1 ч. л. води (молока)
Для посипки: кунжут

Приготування

Починати треба з начинки — приготувати смажену капусту.

Для тіста: змішайте цукор, сіль, олію, борошно, залийте кип'ятком. Добре перемішайте заварну масу, дайте охолонути до теплого. Окремо змішайте в воді сухі дріжджі. До теплої заварної маси додайте борошно, воду з дріжджами. Замісіть тісто, в кінці замісу додайте олію. Накрийте тісто рушником, дайте піднятися 20 — 30 хвилин.

Поділіть тісто на 25 — 30 шматочків, округліть, залиште на 10 хвилин.

Сформуйте пиріжки з начинкою. При формуванні змастіть стіл та руки в олії, ніякого борошна. Перекладіть на деко, за бажанням змастіть збитим жовтком, змішаним з водою чи молоком. Посипте кунжутом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці, до готовності.

Оскільки тісто заварюється кип'ятком, такі пиріжечки м'які та ніжні, навіть на наступний день.

Господиням на замітку! Як правильно варити яйця, щоб білок був рівномірно готовий

четвер, 23 січень 2025, 12:00

Якщо у вас була ситуація, що зварили яйце до напіврідкого стану, а білок при цьому не з усіх сторін готовий, то ці поради будуть корисні. Вони абсолютно не секретні і не хитрі, а прості й перевірені господинями, передають Патріоти України. Перед варінн...

Господиням на замітку! Хитрий трюк, щоб вареники не злипалися

четвер, 23 січень 2025, 11:14

Вареники – смачна та доступна для кожного страва, передають Патріоти України. Не обов’язково стояти кілька годин на кухні, щоби приготувати вареники з начинкою. Якщо немає часу самим приготувати , в магазині можна обрати готовий напівфабрикат. Залишаєт...