Пиріжки з картоплею без дріжджів на кефірі - тісто виходить пухким, як хмарка

Пиріжки на тісті без дріжджів виходять пишними і м’якими, вони довго залишаються свіжими. Кефірне тісто з содою відмінно підходить до різних начинок, воно не розривається при формуванні, добре пропікається, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 130 г;
  • борошно, 200 г;
  • сметана жирна, 25 г;
  • жовток, 1 шт;
  • цукор, 10 г;
  • сіль дрібка;
  • сода, чверть ч.л;
  • олія соняшникова, 5 г.
  • картопля.

Процес приготування

Картоплю відварюємо в підсоленій воді, перетворюємо в пюре з шматочком вершкового масла. Можна додати подрібнений кріп і обсмажену цибулю.

Кефір змішуємо зі сметаною і жовтком, підігріваємо трохи. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і содою. Вливаємо рідку основу в борошно і вимішуємо тісто.

Накриваємо ємність з тістом і залишаємо на 30 хвилин. Формуємо пиріжки руками, змазаними соняшниковою олією, стіл також можна змастити олією. Викладаємо начинку, защипуємо краї і обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до рум’яності.

Подаю пиріжки зі сметаною, розтопленим вершковим маслом. Відмінний варіант для перекусу і вечері

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...