Пиріжки з картоплею без дріжджів на кефірі - тісто виходить пухким, як хмарка

Пиріжки на тісті без дріжджів виходять пишними і м’якими, вони довго залишаються свіжими. Кефірне тісто з содою відмінно підходить до різних начинок, воно не розривається при формуванні, добре пропікається, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 130 г;
  • борошно, 200 г;
  • сметана жирна, 25 г;
  • жовток, 1 шт;
  • цукор, 10 г;
  • сіль дрібка;
  • сода, чверть ч.л;
  • олія соняшникова, 5 г.
  • картопля.

Процес приготування

Картоплю відварюємо в підсоленій воді, перетворюємо в пюре з шматочком вершкового масла. Можна додати подрібнений кріп і обсмажену цибулю.

Кефір змішуємо зі сметаною і жовтком, підігріваємо трохи. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і содою. Вливаємо рідку основу в борошно і вимішуємо тісто.

Накриваємо ємність з тістом і залишаємо на 30 хвилин. Формуємо пиріжки руками, змазаними соняшниковою олією, стіл також можна змастити олією. Викладаємо начинку, защипуємо краї і обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до рум’яності.

Подаю пиріжки зі сметаною, розтопленим вершковим маслом. Відмінний варіант для перекусу і вечері

А ви це знали? Навіщо при смаженні цибулі додавати соду та цукор

середа, 15 травень 2024, 18:14

Обсмажена цибуля часто стає компонентом багатьох страв, тому важливо навчитися її смачно готувати. У досвідчених господинь є маса хитрощів, які допомагають зробити смажену цибулю неймовірно смачною. Тому при приготуванні страви кулінари додають деякі к...

Не рецепт, а знахідка! М’який, повітряний кекс готується просто і виглядає ефектно

середа, 15 травень 2024, 17:12

Дуже простий у приготуванні рецепт випічки до чаю, але смак та зовнішній вигляд виходять незвичайними. Це як ідея, якщо ви не знаєте, що приготувати до чаю. Відокремити білки від жовтків. Білки збити в піну з дрібкою солі, додати цукор з ванільним цукр...