Сьогодні приготуємо дуже смачні пиріжки з вишнею. Пиріжки не течуть і така випічка довго не черствіє. Пиріжки виходять повітряними і м’якими як пух, з дуже смачною начинкою. Спробуйте приготувати, передають Патріоти України
Начинка:
Тісто «Водолаз»:
У сотейник з товстим дном викладаємо вишню без кісточок, додаємо половину цукру і залишаємо на деякий час для того щоб вишня дала сік.
Змішуємо крохмаль з цукром, що залишився і все добре перемішуємо.
Ставимо сотейник з вишнею на невеликий вогонь.
Періодично перемішуючи, доводимо до легкого кипіння.
Тепер як тільки закипіло, висипаємо цукор з крохмалем, все перемішуємо і продовжуємо варити на невеликому вогні.
Весь час помішувати легкими рухами. Варимо начинку до загустіння.
Дріжджі розводимо в теплому молоці (35-40 градусів). Додаємо 1 ч.ложку цукру і 1 ч. л. ванільного цукру + 2 ст. л борошна. Добре все перемішуємо і даємо дріжджам підійти.
У мисці з’єднуємо яйця (2 білки і 1 жовток), сіль, цукор, розм’якшене вершкове масло і 2 ст. ложки олії. Перемішуємо.
Дріжджі підійшли і тепер з’єднуємо обидві маси, добре перемішуємо і додаємо просіяне борошно. Замішуємо м’яке тісто. В кінці додаємо останню ложку олії і продовжуємо замішувати тісто. Можна тісто трохи відбити. Тісто виходить м’яке, але не липке.
Тісто скроплюємо олією і викладаємо в пакет. Потім поміщаємо пакет з тістом в воду (30-35 градусів) на 40 хв., іноді перевертаючи його в воді. Через 40 хв. виймаємо тісто.
Обробну поверхню злегка скроплюємо олією і викладаємо тісто.
Ділимо тісто на 18 шматочків, кожен шматочок вагою приблизно по 60 г.
Кожен шматочок тіста округлюємо роблячи з нього кульку.
Готові кульки накриваємо харчовою плівкою і залишаємо приблизно на 10 хвилин.
Потім шматочки тіста розкачуємо в великі коржі.
На кожен коржик з тіста розкладаємо одну чайну ложку вишневої начинки.
Защипуємо краї коржа, роблячи форму пиріжків.
На деко застелений пергаментним папером, викладаємо наші пиріжки на відстані один від одного, швом вниз.
Накриваємо пиріжки плівкою, і залишаємо приблизно на 30 хвилин для підняття.
Змащуємо пиріжки яйцем і нічим не накриваючи, залишаємо їх на кухні ще на 10 хвилин.
У добре розігріту до 180 градусів духовку, ставимо випікатися пиріжки на 20 хвилин.
Пиріжки готові. Смачного!
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...