Пишний вершковий десерт: Рецепт знаменитого французького цукрового пирога

Серед французьких десертів особливо виділяють цукровий пиріг. Він готується на основі дріжджового тіста. Перед тим, як ставити в духовку, масу покривають масло-цукровою посипкою, а на стадії напівготовності просочують вершками. Готовий пиріг виходить дуже пишним і одночасно надзвичайно солодким, зазначають Патріоти України.

Французький цукровий пиріг

Для тіста:
  • Борошно — 250 г;
  • Молоко — 100 мл;
  • Дріжджі сухі — 1.5 ч. л .;
  • Яйця — 2 штуки;
  • Масло вершкове — 50 г;
  • Цукор — 1 ч. л .;
  • Сіль — 1/3 ч. л .;
Для посипання:
  • Масло вершкове — 50 г;
  • Цукор — 150 г;
Для просочення:
  • Вершки — 200 мл.
Яйця вийняти з холодильника, щоб до початку приготування були теплими. Масло для тіста нагріти, щоб стало м'яким, але не рідким. Масло для посипання залишити холодним. Борошно просіяти.
Молоко злегка нагріти (до 40 градусів). Додати цукор, дріжджі, залишити на 15 хвилин.
Змішати яйця, масло і сіль. Розмішати, влити в молочно-дріжджову суміш. Всипати борошно. Перемішати, поставити в тепло під рушник.
Коли тісто піднялося, викласти в змащену форму. Залишити на 20 хвилин.
Цукор і масло розім'яти в крихти. Покласти зверху на тісто. Зробити заглиблення.
Випікати 30 хвилин. Вийняти і полити вершками. Залишити в духовці ще на 10 хвилин. Вийняти і дати охолонути.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...