Ресторанна страва, яку легко приготувати вдома: Рецепт ніжної і соковитої печінки по-берлінськи

Печінка по-берлінськи – це класична страва німецької кухні, подається у багатьох ресторанах світу, зазначають Патріоти України та пропонують скуштувати її і вам.

Ніжна і соковита печінка, ароматні цибулеві кільця з легкою «хрустинкою» і вишуканим яблучним післясмаком.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 400 г
  • яблуко – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/4 ч.л.

Приготування:

Печінка:

  1. Печінку помити і зняти з неї плівку.
  2. Розрізати на пласти товщиною 1-1,5 см (протоки видалити).
  3. Обсушити пласти печінки серветкою та обваляти в борошні.
  4. На сковороді розтопити вершкове масло і викласти печінку.
  5. Обсмажити по 5-6 хвилин з кожного боку.

Карамелізовані яблука:

  1. На сковороду насипати цукор, покласти шматочок вершкового масла.
  2. Яблука вимити, почистити, видалити серцевину і нарізати шматочками.
  3. Виложити на сковороду з цукром і маслом.
  4. Обсмажити до легкої золотистої скоринки.

Цибулеві кільця:

  1. У цю ж сковороду, в якій смажилися яблука, покласти цибулю, нарізану півкільцями.
  2. Обсмажити до золотистого кольору.

При подачі, на блюдо виложити шматочки печінки, зверху цибулеві кільця та карамелізовані яблука.

Дієві поради! Як відірвати себе від чипсів і жити без переїдання

середа, 8 травень 2024, 16:45

Нерідко психологічні стреси провокують інші неприємності, наприклад, набирання зайвої ваги. До цього часто призводить переїдання, коли ми боремося з наслідками стресу. Серед продуктів, які людина інстинктивно споживає під час стресу, можуть бути навіть...

Ніколи не робіть так! ТОП-5 найпоширеніших помилок, які роблять котлети несмачними

середа, 8 травень 2024, 16:30

Котлети з фаршу — одна з тих традиційних страв, які з кожним роком завойовують все більше прихильників. Вони смачні, прості та швидкі в приготуванні. Котлети чудово смакують як гарячими, так і холодними. Однак іноді одна маленька помилка може призвести...