Ресторанна страва, яку легко приготувати вдома: Рецепт ніжної і соковитої печінки по-берлінськи

Печінка по-берлінськи – це класична страва німецької кухні, подається у багатьох ресторанах світу, зазначають Патріоти України та пропонують скуштувати її і вам.

Ніжна і соковита печінка, ароматні цибулеві кільця з легкою «хрустинкою» і вишуканим яблучним післясмаком.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 400 г
  • яблуко – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/4 ч.л.

Приготування:

Печінка:

  1. Печінку помити і зняти з неї плівку.
  2. Розрізати на пласти товщиною 1-1,5 см (протоки видалити).
  3. Обсушити пласти печінки серветкою та обваляти в борошні.
  4. На сковороді розтопити вершкове масло і викласти печінку.
  5. Обсмажити по 5-6 хвилин з кожного боку.

Карамелізовані яблука:

  1. На сковороду насипати цукор, покласти шматочок вершкового масла.
  2. Яблука вимити, почистити, видалити серцевину і нарізати шматочками.
  3. Виложити на сковороду з цукром і маслом.
  4. Обсмажити до легкої золотистої скоринки.

Цибулеві кільця:

  1. У цю ж сковороду, в якій смажилися яблука, покласти цибулю, нарізану півкільцями.
  2. Обсмажити до золотистого кольору.

При подачі, на блюдо виложити шматочки печінки, зверху цибулеві кільця та карамелізовані яблука.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...