Ресторанна страва вдома обійдеться дешевше: Простий рецепт вишуканого вершкового супу із мідіями

Це вишукана, але не така вже складна в приготуванні страва здивує гостей і дуже прикрасить новорічний стіл, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг мідій
  • 2 скл. білого вина, сухого
  • 2 моркви середнього розміру
  • 1 стебло селери
  • 3 скл. води (для супу, не для мідій)
  • 1 кубик рибного бульйону
  • 2 скл. жирних вершків
  • каєнський перець
  • петрушка
  • сіль
  • хліб

Приготування

Промити мідії та переконатися, що всі вони закриті. У каструлю закинути мідії та налити догори води (обов'язково чистою, відфільтрованою), а також вино. Накрити кришкою і варити мідії доти, доки вони не розкриються. Коли мідії розкрилися, виловити їх із каструлі та очистити м'ясо від раковин.

У каструлю налити 3 склянки води, додати рибний бульйонний кубик і варити близько 4 хвилин.

Моркву та селеру нарізати маленькими кубиками і закинути до каструлі. Потім додати вершки, мідії, каєнський перець за смаком і варити до готовності овочів.

Порада: можна зберегти деякі мушлі і використовувати їх як прикрасу для супу перед подаванням на стіл. Суп подавати зі скибочкою хліба, посипавши зверху дрібно нарізаною петрушкою.

Джерело: ТСН.ua

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Є правила! Де вдома зберігати банани, щоб не почорніли та не зіпсувалися

субота, 7 червень 2025, 21:12

Щоб банани не почорніли і втратили свої корисні властивості, їх потрібно зберігати певним чином. Розповідаємо, які умови зберігання підходять до цих плодів, передають Патріоти України. Удома зв’язку бананів потрібно одразу дістати з пакета, інакше вони...