Ресторанна страва вдома обійдеться дешевше: Простий рецепт вишуканого вершкового супу із мідіями

Це вишукана, але не така вже складна в приготуванні страва здивує гостей і дуже прикрасить новорічний стіл, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг мідій
  • 2 скл. білого вина, сухого
  • 2 моркви середнього розміру
  • 1 стебло селери
  • 3 скл. води (для супу, не для мідій)
  • 1 кубик рибного бульйону
  • 2 скл. жирних вершків
  • каєнський перець
  • петрушка
  • сіль
  • хліб

Приготування

Промити мідії та переконатися, що всі вони закриті. У каструлю закинути мідії та налити догори води (обов'язково чистою, відфільтрованою), а також вино. Накрити кришкою і варити мідії доти, доки вони не розкриються. Коли мідії розкрилися, виловити їх із каструлі та очистити м'ясо від раковин.

У каструлю налити 3 склянки води, додати рибний бульйонний кубик і варити близько 4 хвилин.

Моркву та селеру нарізати маленькими кубиками і закинути до каструлі. Потім додати вершки, мідії, каєнський перець за смаком і варити до готовності овочів.

Порада: можна зберегти деякі мушлі і використовувати їх як прикрасу для супу перед подаванням на стіл. Суп подавати зі скибочкою хліба, посипавши зверху дрібно нарізаною петрушкою.

Джерело: ТСН.ua

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....