Ресторанна страва зі звичних продуктів за лічені хвилини: Рецепт грибної запіканки у вершковому соусі

Цей рецепт із серії хитрих страв: не встигнеш озирнутися, а на столі — смакота! Вид, смак і аромат якої можуть змагатися з ресторанним меню. Цей рецепт виручає, коли раптом випадково приходять гості, радять Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • 200 г печериць
  • 1 склянка вершків (15%)
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • 2 гілочки чебрецю
  • Сіль і чорний мелений перець (за смаком)
  • Твердий сир

Приготування

1. Влити вершки в каструлю, додати подрібнений часник і чебрець. Довести до кипіння, але не кип’ятити.

2. Викласти гриби в форму для запікання, посолити і поперчити, покласти між ними шматочки вершкового масла, скропити зверху оливковою олією.

3. Залити гриби приготованим вершковим соусом, запекти в розігрітій до 180°С духовці (близько 30 хвилин).

4. Вийняти з духовки, посипати тертим сиром, запікати ще 5 хвилин. Смачного!

Все просто! ТОП-10 продуктів, які миттєво приборкають потяг до солодкого

четвер, 11 грудень 2025, 8:15

Багато людей стикаються з раптовим бажанням з’їсти щось солодке, і часто це відбувається саме тоді, коли потрібно зосередитися або зняти напругу. Такий потяг має цілком природні причини, адже солодкі продукти активують центри задоволення в мозку, перед...

Є секрет! Як готувати куряче філе, щоб воно не було сухим

четвер, 11 грудень 2025, 5:40

Куряче філе часто вважають універсальним продуктом, але багато хто стикається з однією проблемою – після приготування м’ясо виходить сухим і жорстким, передають Патріоти України. Це трапляється навіть тоді, коли дотримуватись часу приготування. Є прос...