Ресторанна вечеря на двох обійдеться в 100 грн.: Рецепт ароматних мідій за 15 хвилин

Більшість вважає, що морепродукти це дорого та тільки для особливих подій, але це зовсім не так.

Як за 100 гривень приготувати повноцінний обід на двох осіб? А простісінько! Окрім мідій, вам знадобляться часник, зелень петрушки, вино та вершки. І буквально за 15 хвилин вишукана й поживна страва буде на вашому столі, зазначають Патріоти України.

Мідії не тільки смачні, а й корисні. В них міститься понад двадцять унікальних амінокислот, велика кількість вітамінів, серед яких А, С, D, РР, Е і група В. Безліч мінералів: кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо – і це ще не весь перелік. У мідіях надзвичайно мало жирів, тому їх радять вживати дієтологи.

Рецепт мідій з часником та вершками

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2


Приготування:

  1. Ретельно промийте мідії, якщо ви придбали їх свіжими. Якщо у вас свіжоморожені мідії, попередньо відварені – просто викладіть їх в глибокий посуд.
  2. У глибокій сковорідці або каструлі розтопіть вершкове масло.
  3. Дрібно наріжте цибулю та часник та обсмажте на сковорідці протягом 2 хвилин.
  4. Відправте в сковорідку або каструлю мідії та полийте їх вином.
  5. Накрийте кришкою та тушкуйте 4 – 5 хвилин. За цей час мідії повністю повнинні відкритися.
  6. Влийте до мідій вершки та тушкуйте страву ще 2 хвилини.
  7. Дрібно наріжте петрушку та посипте нею морепродукти. Перемішайте страву, щоб соус рівномірно розійшовся по мідіях.
  8. Подавайте страву до столу з хрумким багетом та склянкою білого сухого вина. Смачного!

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...