Ресторанна вечеря на двох обійдеться в 100 грн.: Рецепт ароматних мідій за 15 хвилин

Більшість вважає, що морепродукти це дорого та тільки для особливих подій, але це зовсім не так.

Як за 100 гривень приготувати повноцінний обід на двох осіб? А простісінько! Окрім мідій, вам знадобляться часник, зелень петрушки, вино та вершки. І буквально за 15 хвилин вишукана й поживна страва буде на вашому столі, зазначають Патріоти України.

Мідії не тільки смачні, а й корисні. В них міститься понад двадцять унікальних амінокислот, велика кількість вітамінів, серед яких А, С, D, РР, Е і група В. Безліч мінералів: кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо – і це ще не весь перелік. У мідіях надзвичайно мало жирів, тому їх радять вживати дієтологи.

Рецепт мідій з часником та вершками

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2


Приготування:

  1. Ретельно промийте мідії, якщо ви придбали їх свіжими. Якщо у вас свіжоморожені мідії, попередньо відварені – просто викладіть їх в глибокий посуд.
  2. У глибокій сковорідці або каструлі розтопіть вершкове масло.
  3. Дрібно наріжте цибулю та часник та обсмажте на сковорідці протягом 2 хвилин.
  4. Відправте в сковорідку або каструлю мідії та полийте їх вином.
  5. Накрийте кришкою та тушкуйте 4 – 5 хвилин. За цей час мідії повністю повнинні відкритися.
  6. Влийте до мідій вершки та тушкуйте страву ще 2 хвилини.
  7. Дрібно наріжте петрушку та посипте нею морепродукти. Перемішайте страву, щоб соус рівномірно розійшовся по мідіях.
  8. Подавайте страву до столу з хрумким багетом та склянкою білого сухого вина. Смачного!

Смакота! Рецепт майонезу без яєць для заправки салатів із цікавим основним компонентом

вівторок, 13 травень 2025, 11:13

Магазинні майонези зручні, але користі від них повний нуль. Це об’єктивно. Покращити смак страв з цим соусом можна, якщо приготувати його самостійно. Спробуйте рецепт на основі яблук. Це досить несподівано, але з різними типами продуктів такий майонез ...

Не робіть помилок! Як варити пельмені та вареники, щоб не розварилися

вівторок, 13 травень 2025, 10:12

Навіть досвідчені господині іноді варять пельмені та вареники, а вони розварюються. Хоча тісто гарної якості і не липне, проте після варіння начинка окремо плаває у воді. Декілька порад і ваші вироби будуть в ідеальному стані після варіння, передають П...