Гратен – це ідеальне рішення, особливо, якщо у вас є залишки продуктів та ви не знаєте, що з ними робити. Для гратену підійде все: овочі, м’ясо, риба, крохмалисті продукти і навіть фрукти! Головне – це верхня сирна скоринка, яка контрастуватиме з основними продуктами гратену, адже смак сиру та його консистенція може бути різною. Особливо смачний гратен з сиром Пармезан чи Грюйєр. А якщо ви вирішите приготувати фруктовий гратен, не забудьте подати його з кремом Сабайон або з мигдальним чи фундуковим кремом – він творить справжнє диво, радять Патріоти України.
Інгредієнти:
Соус Бешамель:
Приготування:
1. Готуємо соус Бешамель
Цибулю порізати невеликими кубиками. Змішати вершки з водою. Додати порізану цибулю та спеції (лавровий лист, чорний перець, мелений мускатний горіх та сіль). Довести до кипіння, проварити 2-3 хвилини на слабкому вогні. Процідити молоко, цибулю та спеції викинути. Розтопити вершкове масло, додати борошно, обсмажити до золотистого кольору. Додати молоко. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок (виделкою або блендером).
2. Гарбуз порізати тонкими скибочками. На дно форми налити трохи соусу, викласти гарбуз, знову соус, знову гарбуз, знову соус і т.п. Зверху посипати тертим сиром. Поставити у розігріту духовку. Випікати 25-30 хвилин.
3. Морепродукти залити окропом. Часник розчавити ножем, обсмажити на невеликому вогні на вершковому маслі, обсмажений часник – викинути. Додати морепродукти у гратен. Посипати прованськими травами. Залити вершками. Посолити. Потрусити сиром та поставити у духовку до утворення рум'яної скоринки. Смачного!
Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...