Легендарна страва української кухні, яку сьогодні рідко хто готує. Але все ж, рецепти зберігаються й по нині і їх потрібно відновлювати, аби вони не забувалися.
Затірка – давня страва української кухні, яку зазвичай готували до столу. Її подавали окремо, або брали за основу до гарбузової чи іншої каші. Часто бабусі також мочали в неї пиріжки чи хліб.
Спробуйте повторити цей давній рецепт та здивуйте стравою рідних і близьких.
Рецепт затірки на молоці
Час: 30 хвилин
Порції: 2
Приготування:
Щоб приготувати затірку, треба просіяти борошно гіркою в глибоку миску, зробити в середині заглиблення, вбити туди яйце і всипати дрібку солі.
Розтираємо руками, повинні вийти невеликі грудочки.
Вливаємо молоко в каструлю, додаємо туди склянку холодної води, ставимо на плиту на середній вогонь. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь до мінімального.
Висипаємо в каструлю грудочки тіста і добре перемішуємо. Сіль і цукор додаємо на смак.
Варимо затірку приблизно 15 хвилин, до готовності.
Розливаємо гарячу затірку по тарілках, в кожну кладемо по невеликому шматочку вершкового масла і одразу подаємо.
Експерти кажуть, що більшість любителів кави не знають, як довго кофеїн залишається в організмі, передають Патріоти України. Якщо ви любите чіткі відповіді, вам може не сподобатися відповідь на питання «як „пізно“ вже занадто пізно для кави?». Не завжд...
Ізюм вважають одним із найкорисніших сухофруктів - він зміцнює серце, покращує роботу мозку, допомагає боротися з втомою та безсонням. Але, попри велику користь, є випадки, коли ізюм може нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Ізюм містить баг...