Рецепт найдавнішої української страви, котра поряд з борщем складає основу традиційної національної кухні

Затірка на молоці

Легендарна страва української кухні, яку сьогодні рідко хто готує. Але все ж, рецепти зберігаються й по нині і їх потрібно відновлювати, аби вони не забувалися.

Затірка – давня страва української кухні, яку зазвичай готували до столу. Її подавали окремо, або брали за основу до гарбузової чи іншої каші. Часто бабусі також мочали в неї пиріжки чи хліб.

Спробуйте повторити цей давній рецепт та здивуйте стравою рідних і близьких.

Рецепт затірки на молоці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Щоб приготувати затірку, треба просіяти борошно гіркою в глибоку миску, зробити в середині заглиблення, вбити туди яйце і всипати дрібку солі.
  • Розтираємо руками, повинні вийти невеликі грудочки.
  • Вливаємо молоко в каструлю, додаємо туди склянку холодної води, ставимо на плиту на середній вогонь. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь до мінімального.
  • Висипаємо в каструлю грудочки тіста і добре перемішуємо. Сіль і цукор додаємо на смак.
  • Варимо затірку приблизно 15 хвилин, до готовності.
  • Розливаємо гарячу затірку по тарілках, в кожну кладемо по невеликому шматочку вершкового масла і одразу подаємо.

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...