Здивуйте рідних! Рецепт гуски з яблуками у духовці - просто та смачно

Якщо у Святвечір, 6 січня, коли закінчується різдвяний піст, на стіл традиційно подають 12 пісних страв, то вже 7 січня, на Різдво Христове, можна готувати й м'ясні страви. Відмінною прикрасою столу може стати гусак, запечений із яблуками. Рецепт страви пропонує 2x2.su, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
  • Гусак — 1 шт.;
  • Яблука — 5−6 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Базилік, біле вино, спеції, зелень — за смаком.
Приготування:
  • Птаха обскубти і розпорошити, промити і обсушити рушником.
  • Помити яблука, лимон нарізати шматочками.
  • Гуся натерти спеціями, сіллю, перцем та базиліком. Всередину тушки покласти яблука та лимон.
  • Зашити, залишивши маленький отвір, у який вливається вино. Після цього повністю закрити тушку.
  • Птаха збризнути вином і загорнути у фольгу, щоб вона не дозволяла витікати жиру.
  • Помістити у розігріту до 170 градусів духовку на 1,5 години. Відкрити фольгу і дати тушці підрум'яниться ще 30 хвилин.
  • Готового гусака прикрасити зеленню та яблуками.

Вчені підтверджують: Їжа, приготовлена близькими, смачніша - і ось чому

четвер, 11 грудень 2025, 12:45

Ви коли-небудь помічали, що мамине печиво чи булочки вашої бабусі завжди смачніші, ніж у будь-якій пекарні? Нові дослідження доводять: справа не лише в інгредієнтах, а в чомусь значно глибшому, передають Патріоти України. . Секрет – любов. . Дослідже...

Їжте зі шкіркою - і організм скаже “дякую”! Корисний фрукт, який недооцінюють

четвер, 11 грудень 2025, 11:45

У супермаркетах із листопада по червень з’являється непомітний фрукт, схожий на мініатюрний апельсин. Це кумкват - простий у догляді цитрус, який насправді має потужні переваги для здоров’я. Він майже не привертає уваги, але вартий того, щоб додати йог...