Здивуйте рідних! Рецепт гуски з яблуками у духовці - просто та смачно

Якщо у Святвечір, 6 січня, коли закінчується різдвяний піст, на стіл традиційно подають 12 пісних страв, то вже 7 січня, на Різдво Христове, можна готувати й м'ясні страви. Відмінною прикрасою столу може стати гусак, запечений із яблуками. Рецепт страви пропонує 2x2.su, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
  • Гусак — 1 шт.;
  • Яблука — 5−6 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Базилік, біле вино, спеції, зелень — за смаком.
Приготування:
  • Птаха обскубти і розпорошити, промити і обсушити рушником.
  • Помити яблука, лимон нарізати шматочками.
  • Гуся натерти спеціями, сіллю, перцем та базиліком. Всередину тушки покласти яблука та лимон.
  • Зашити, залишивши маленький отвір, у який вливається вино. Після цього повністю закрити тушку.
  • Птаха збризнути вином і загорнути у фольгу, щоб вона не дозволяла витікати жиру.
  • Помістити у розігріту до 170 градусів духовку на 1,5 години. Відкрити фольгу і дати тушці підрум'яниться ще 30 хвилин.
  • Готового гусака прикрасити зеленню та яблуками.

Як пити апельсиновий сік і не набирати вагу - рекомендації експертів

неділя, 17 серпень 2025, 10:15

Апельсиновий сік - джерело вітаміну С, корисний для імунітету та серця. Проте чи впливає час вживання соку на набір ваги? Дослідники з Кельнського університету провели експеримент, який показав, передають Патріоти України. Вчені радять вживати 100% нат...

П’єте каву, щоб схуднути? Виявилося, все залежить від ваших генів

субота, 16 серпень 2025, 18:15

Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...