Здивуйте рідних! Рецепт гуски з яблуками у духовці - просто та смачно

Якщо у Святвечір, 6 січня, коли закінчується різдвяний піст, на стіл традиційно подають 12 пісних страв, то вже 7 січня, на Різдво Христове, можна готувати й м'ясні страви. Відмінною прикрасою столу може стати гусак, запечений із яблуками. Рецепт страви пропонує 2x2.su, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
  • Гусак — 1 шт.;
  • Яблука — 5−6 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Базилік, біле вино, спеції, зелень — за смаком.
Приготування:
  • Птаха обскубти і розпорошити, промити і обсушити рушником.
  • Помити яблука, лимон нарізати шматочками.
  • Гуся натерти спеціями, сіллю, перцем та базиліком. Всередину тушки покласти яблука та лимон.
  • Зашити, залишивши маленький отвір, у який вливається вино. Після цього повністю закрити тушку.
  • Птаха збризнути вином і загорнути у фольгу, щоб вона не дозволяла витікати жиру.
  • Помістити у розігріту до 170 градусів духовку на 1,5 години. Відкрити фольгу і дати тушці підрум'яниться ще 30 хвилин.
  • Готового гусака прикрасити зеленню та яблуками.

ТОП-6 хитрощів, які дозволять приготувати смачні котлети

вівторок, 13 травень 2025, 13:05

Якщо котлети не розвалилися на сковороді, вийшли цілісні, м’які, ніжні і соковиті, то можна з упевненістю говорити про кулінарний успіх. Справа в тому, що приготувати ідеальну м’ясну страву досить складно. У багатьох випадках страва втрачає цілісність ...

Це здивує! Що буде з організмом, якщо відмовитися від кави на користь чаю

вівторок, 13 травень 2025, 11:22

Кожна друга людина на Землі обирає саме чай замість кави. До речі, цей напій більш популярний а Англії, а не на батьківщині - у Китаї, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Саме в чорному чаї є багато корисних елементів, які позитивно впливаю...