Здивуйте рідних! Рецепт гуски з яблуками у духовці - просто та смачно

Якщо у Святвечір, 6 січня, коли закінчується різдвяний піст, на стіл традиційно подають 12 пісних страв, то вже 7 січня, на Різдво Христове, можна готувати й м'ясні страви. Відмінною прикрасою столу може стати гусак, запечений із яблуками. Рецепт страви пропонує 2x2.su, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
  • Гусак — 1 шт.;
  • Яблука — 5−6 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Базилік, біле вино, спеції, зелень — за смаком.
Приготування:
  • Птаха обскубти і розпорошити, промити і обсушити рушником.
  • Помити яблука, лимон нарізати шматочками.
  • Гуся натерти спеціями, сіллю, перцем та базиліком. Всередину тушки покласти яблука та лимон.
  • Зашити, залишивши маленький отвір, у який вливається вино. Після цього повністю закрити тушку.
  • Птаха збризнути вином і загорнути у фольгу, щоб вона не дозволяла витікати жиру.
  • Помістити у розігріту до 170 градусів духовку на 1,5 години. Відкрити фольгу і дати тушці підрум'яниться ще 30 хвилин.
  • Готового гусака прикрасити зеленню та яблуками.

Творять дива! Названо продукти, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб

субота, 23 листопад 2024, 6:47

Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...

Смакота! Шеф-кухарі розповіли секрет пельменів, які не розвалюються

субота, 23 листопад 2024, 5:40

Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути, передають Патріоти Укра...