Здивуйте рідних! Рецепт гуски з яблуками у духовці - просто та смачно

Якщо у Святвечір, 6 січня, коли закінчується різдвяний піст, на стіл традиційно подають 12 пісних страв, то вже 7 січня, на Різдво Христове, можна готувати й м'ясні страви. Відмінною прикрасою столу може стати гусак, запечений із яблуками. Рецепт страви пропонує 2x2.su, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
  • Гусак — 1 шт.;
  • Яблука — 5−6 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Базилік, біле вино, спеції, зелень — за смаком.
Приготування:
  • Птаха обскубти і розпорошити, промити і обсушити рушником.
  • Помити яблука, лимон нарізати шматочками.
  • Гуся натерти спеціями, сіллю, перцем та базиліком. Всередину тушки покласти яблука та лимон.
  • Зашити, залишивши маленький отвір, у який вливається вино. Після цього повністю закрити тушку.
  • Птаха збризнути вином і загорнути у фольгу, щоб вона не дозволяла витікати жиру.
  • Помістити у розігріту до 170 градусів духовку на 1,5 години. Відкрити фольгу і дати тушці підрум'яниться ще 30 хвилин.
  • Готового гусака прикрасити зеленню та яблуками.

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...