
Інгредієнти:
- Гусак — 1 шт.;
- Яблука — 5−6 шт.;
- Лимон — 1 шт.;
- Базилік, біле вино, спеції, зелень — за смаком.
Приготування:
- Птаха обскубти і розпорошити, промити і обсушити рушником.
- Помити яблука, лимон нарізати шматочками.
- Гуся натерти спеціями, сіллю, перцем та базиліком. Всередину тушки покласти яблука та лимон.
- Зашити, залишивши маленький отвір, у який вливається вино. Після цього повністю закрити тушку.
- Птаха збризнути вином і загорнути у фольгу, щоб вона не дозволяла витікати жиру.
- Помістити у розігріту до 170 градусів духовку на 1,5 години. Відкрити фольгу і дати тушці підрум'яниться ще 30 хвилин.
- Готового гусака прикрасити зеленню та яблуками.
Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...
Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...