Мінімум клопоту заради смакоти: Рецепт шоколадного десерту без випічки

У вихідні дні найменше всього хочеться стояти біля плити та возитися з випічкою. Але і не обов`язково це робити, адже смачний десерт можна приготувати навіть без допомоги духовки. Все, що знадобиться – 4 основних інгредієнти та хороший настрій. А вже за 5 хвилин ви будете насолоджуватися найсмачнішою шоколадною пана-котою. Рецептом шоколадно пана-коти без випічки поділилася фудблогерка Аліна Фуді на своєму Youtube-каналі, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • шоколад чорний 58% – 170 г
  • молоко – 250 г
  • вершки – 250 г
  • желатин швидкорозчинний – 15-20 г + 100 мл молока
  • какао – для декору

Спосіб приготування:

1. Залити желатин молоком і залишити на 1-2 хвилини, щоб желатин набряк. Потім поставити миску з желатином в миску більшого розміру з дуже гарячою водою. Залишити на 5 хвилин, за цей час желатин повністю розчиниться.

2. Подрібнити шоколад.

3. Нагріти молоко і вершки до гарячого стану, але не доводити до кипіння.

4. Залити шоколад гарячими вершками з молоком. Шоколад має повністю розтопитися.

5. Вилити масу в форму. Поставити в холодильник на 3-4 години для стабілізації.

6. За бажанням готовий десерт посипати какао.

Буде ідеальним! ТОП-5 правил, як готувати тісто на опарі

п’ятниця, 6 червень 2025, 11:10

Для того щоб дріжджове тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися деяких основних правил його приготування – кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити випічку легкою і повітряною, передають Патріоти України. Існує два способи приготування дріжджового ...

А ви це знали? Чому цільнозернове борошно потрібно зберігати в холодильнику

п’ятниця, 6 червень 2025, 10:09

Цільнозернове борошно – незамінний продукт для всіх, хто хоче харчуватися правильно. Це корисно, і ми впевнені, що ви спечете з нього чимало смачних штук, але далі піде мова, як правильно його використовувати і зберігати, передають Патріоти України. Зе...