Мінімум клопоту заради смакоти: Рецепт шоколадного десерту без випічки

У вихідні дні найменше всього хочеться стояти біля плити та возитися з випічкою. Але і не обов`язково це робити, адже смачний десерт можна приготувати навіть без допомоги духовки. Все, що знадобиться – 4 основних інгредієнти та хороший настрій. А вже за 5 хвилин ви будете насолоджуватися найсмачнішою шоколадною пана-котою. Рецептом шоколадно пана-коти без випічки поділилася фудблогерка Аліна Фуді на своєму Youtube-каналі, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • шоколад чорний 58% – 170 г
  • молоко – 250 г
  • вершки – 250 г
  • желатин швидкорозчинний – 15-20 г + 100 мл молока
  • какао – для декору

Спосіб приготування:

1. Залити желатин молоком і залишити на 1-2 хвилини, щоб желатин набряк. Потім поставити миску з желатином в миску більшого розміру з дуже гарячою водою. Залишити на 5 хвилин, за цей час желатин повністю розчиниться.

2. Подрібнити шоколад.

3. Нагріти молоко і вершки до гарячого стану, але не доводити до кипіння.

4. Залити шоколад гарячими вершками з молоком. Шоколад має повністю розтопитися.

5. Вилити масу в форму. Поставити в холодильник на 3-4 години для стабілізації.

6. За бажанням готовий десерт посипати какао.

Це така смакота! Як приготувати молочний чи сметанний соус для котлет та гарнірів

четвер, 2 травень 2024, 9:10

До котлет чи м’ясних страв можна приготувати молочний чи сметанний соуси. Зрештою, вони підійдуть і для риби та гарнірів. Готуються соуси швидко. Всього 10 хвилин вашого часу задля вдосконалення будь-якої страви, передають Патріоти України. Візьміть 1 ...

Паска, панетоне, коломба? Ось у чому головні відмінності великодньої випічки

четвер, 2 травень 2024, 8:56

Напередодні Великодня окрім традиційної паски на полицях магазинів можна знайти панетоне та коломбу. Ця святкова випічка популярна в багатьох країнах, але її рецепт дещо відрізняється від українського, передають Патріоти України.РБК-Україна в матеріалі...