Мінімум клопоту заради смакоти: Рецепт шоколадного десерту без випічки

У вихідні дні найменше всього хочеться стояти біля плити та возитися з випічкою. Але і не обов`язково це робити, адже смачний десерт можна приготувати навіть без допомоги духовки. Все, що знадобиться – 4 основних інгредієнти та хороший настрій. А вже за 5 хвилин ви будете насолоджуватися найсмачнішою шоколадною пана-котою. Рецептом шоколадно пана-коти без випічки поділилася фудблогерка Аліна Фуді на своєму Youtube-каналі, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • шоколад чорний 58% – 170 г
  • молоко – 250 г
  • вершки – 250 г
  • желатин швидкорозчинний – 15-20 г + 100 мл молока
  • какао – для декору

Спосіб приготування:

1. Залити желатин молоком і залишити на 1-2 хвилини, щоб желатин набряк. Потім поставити миску з желатином в миску більшого розміру з дуже гарячою водою. Залишити на 5 хвилин, за цей час желатин повністю розчиниться.

2. Подрібнити шоколад.

3. Нагріти молоко і вершки до гарячого стану, але не доводити до кипіння.

4. Залити шоколад гарячими вершками з молоком. Шоколад має повністю розтопитися.

5. Вилити масу в форму. Поставити в холодильник на 3-4 години для стабілізації.

6. За бажанням готовий десерт посипати какао.

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...

Смакота! Салат з крабових паличок з кукурудзою, сиром та яйцями

субота, 10 травень 2025, 9:14

Рецепт приготування на кожен день та для святкового столу, передають Патріоти України. 200 г крабових паличок нарізати невеликими шматочками. Яйця відварити, остудити у холодній воді, очистити від шкаралупи та дрібно нарубати. Твердий або напівтвердий ...