Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!

Шоколадний бісквіт з прошарком смачного і незвичайного крему-суфле з манки, вкритий шоколадною глазур’ю. Готується такий тортик дуже легко - справиться зможе кожен, передають Патріоти України.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 750 мл.
  • Крупа манна – 4 ст.л.
  • Масло вершкове 82,5% – 160 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Інгредієнти для тіста:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Какао – 5 ст.л.
  • Борошно – 6 ст.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • Цукор – 9 ст.л.
  • Какао – 3 ст.л.
  • Молоко – 6 ст.л.
  • Масло вершкове – 80 гр.

Приготування бісквіта:

1. Яйця збити міксером 1 хвилину. Потім поступово додати цукор. Після збивати ще 4 хвилини на максимальних обертах міксера, до пишної маси.

2. Повільно збиваючи, влити тонкою цівкою олію.

3. Змішати борошно з какао і розпушувачем. Просіяти в тісто в два етапи, при цьому акуратно перемішувати віночком знизу вгору. Довго вимішувати тісто не потрібно. Досить буде, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.

4. Форму діаметром 22 см я застелила пергаментом. Бока змастила маслом і присипала борошном. Перелити тісто у форму.

5. Випікати при 180⁰ 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Вона повинна бути сухою.

6. Дати охолонути бісквіту, після чого розрізати його на два коржі.

Приготування крему:

1. Молоко нагріти до гарячого стану, не кип’ятити. Потроху додати манну крупу, постійно помішуючи лопаткою. Варити на повільному вогні до готовності. Потім остудити до кімнатної температури.

2. Масло кімнатної температури перетерти з цукром за допомогою лопатки або віночка.

3. Міксером збити остиглу молочну масу, додаючи в неї по одній столовій ложки масляного крему. Додати ванілін і збивати 3-4 хвилини, до пишності.

Збірка торта:

1. Коржі трохи просочити молоком.

2. Для складання тортика я використовувала роз’ємне кільце, але можна обійтися і без нього. Розподілити весь крем між двома коржами. Далі відправити тортик в холодильник на години 3-4 або на ніч, для стабілізації крему.

Приготування шоколадної глазурі:

1. Останнім етапом буде приготування глазурі. Її готувати потрібно після того, як тортик добре охолоне.

У сотейнику з товстим дном змішати какао з цукром.

2. Додати молоко і добре все змішати віночком.

3. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить додати в неї вершкове масло.

4. Продовжувати варити до загустіння.

5. Глазур трохи остудити.

6. Покрити тортик теплою шоколадною глазур’ю. Поставити в холодильник на хвилин 20. Але можна і відразу пробувати!

Готово! Смачного!

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

субота, 18 січень 2025, 11:12

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господин...