Шоколадний бісквіт з прошарком смачного і незвичайного крему-суфле з манки, вкритий шоколадною глазур’ю. Готується такий тортик дуже легко - справиться зможе кожен, передають Патріоти України.
Інгредієнти для крему:
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для шоколадної глазурі:
1. Яйця збити міксером 1 хвилину. Потім поступово додати цукор. Після збивати ще 4 хвилини на максимальних обертах міксера, до пишної маси.
2. Повільно збиваючи, влити тонкою цівкою олію.
3. Змішати борошно з какао і розпушувачем. Просіяти в тісто в два етапи, при цьому акуратно перемішувати віночком знизу вгору. Довго вимішувати тісто не потрібно. Досить буде, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.
4. Форму діаметром 22 см я застелила пергаментом. Бока змастила маслом і присипала борошном. Перелити тісто у форму.
5. Випікати при 180⁰ 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Вона повинна бути сухою.
6. Дати охолонути бісквіту, після чого розрізати його на два коржі.
1. Молоко нагріти до гарячого стану, не кип’ятити. Потроху додати манну крупу, постійно помішуючи лопаткою. Варити на повільному вогні до готовності. Потім остудити до кімнатної температури.
2. Масло кімнатної температури перетерти з цукром за допомогою лопатки або віночка.
3. Міксером збити остиглу молочну масу, додаючи в неї по одній столовій ложки масляного крему. Додати ванілін і збивати 3-4 хвилини, до пишності.
1. Коржі трохи просочити молоком.
2. Для складання тортика я використовувала роз’ємне кільце, але можна обійтися і без нього. Розподілити весь крем між двома коржами. Далі відправити тортик в холодильник на години 3-4 або на ніч, для стабілізації крему.
1. Останнім етапом буде приготування глазурі. Її готувати потрібно після того, як тортик добре охолоне.
У сотейнику з товстим дном змішати какао з цукром.
2. Додати молоко і добре все змішати віночком.
3. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить додати в неї вершкове масло.
4. Продовжувати варити до загустіння.
5. Глазур трохи остудити.
6. Покрити тортик теплою шоколадною глазур’ю. Поставити в холодильник на хвилин 20. Але можна і відразу пробувати!
Готово! Смачного!
Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стане м’яким, вийде приготувати ...
Щороку тисячі господинь роблять консервування помідорів. Вони є однією з найпопулярніших закусок на столі, яка користується попитом. Хто ж не любить вкусити соковитий маринований помідор. А якщо ви не проти смаженої картоплі з м’ясом до цього додати, т...