Шоколадний бісквіт з прошарком смачного і незвичайного крему-суфле з манки, вкритий шоколадною глазур’ю. Готується такий тортик дуже легко - справиться зможе кожен, передають Патріоти України.
Інгредієнти для крему:
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для шоколадної глазурі:
1. Яйця збити міксером 1 хвилину. Потім поступово додати цукор. Після збивати ще 4 хвилини на максимальних обертах міксера, до пишної маси.
2. Повільно збиваючи, влити тонкою цівкою олію.
3. Змішати борошно з какао і розпушувачем. Просіяти в тісто в два етапи, при цьому акуратно перемішувати віночком знизу вгору. Довго вимішувати тісто не потрібно. Досить буде, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.
4. Форму діаметром 22 см я застелила пергаментом. Бока змастила маслом і присипала борошном. Перелити тісто у форму.
5. Випікати при 180⁰ 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Вона повинна бути сухою.
6. Дати охолонути бісквіту, після чого розрізати його на два коржі.
1. Молоко нагріти до гарячого стану, не кип’ятити. Потроху додати манну крупу, постійно помішуючи лопаткою. Варити на повільному вогні до готовності. Потім остудити до кімнатної температури.
2. Масло кімнатної температури перетерти з цукром за допомогою лопатки або віночка.
3. Міксером збити остиглу молочну масу, додаючи в неї по одній столовій ложки масляного крему. Додати ванілін і збивати 3-4 хвилини, до пишності.
1. Коржі трохи просочити молоком.
2. Для складання тортика я використовувала роз’ємне кільце, але можна обійтися і без нього. Розподілити весь крем між двома коржами. Далі відправити тортик в холодильник на години 3-4 або на ніч, для стабілізації крему.
1. Останнім етапом буде приготування глазурі. Її готувати потрібно після того, як тортик добре охолоне.
У сотейнику з товстим дном змішати какао з цукром.
2. Додати молоко і добре все змішати віночком.
3. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить додати в неї вершкове масло.
4. Продовжувати варити до загустіння.
5. Глазур трохи остудити.
6. Покрити тортик теплою шоколадною глазур’ю. Поставити в холодильник на хвилин 20. Але можна і відразу пробувати!
Готово! Смачного!
Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на жаль, навіть із гарного фаршу...
Кількість черешні, яку можна безпечно їсти на день, залежить від стану здоров’я, віку, рівня фізичної активності та індивідуальної реакції організму. Але загальні рекомендації виглядають так, передають Патріоти України. Черешню краще їсти між прийомами...