Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!

Шоколадний бісквіт з прошарком смачного і незвичайного крему-суфле з манки, вкритий шоколадною глазур’ю. Готується такий тортик дуже легко - справиться зможе кожен, передають Патріоти України.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 750 мл.
  • Крупа манна – 4 ст.л.
  • Масло вершкове 82,5% – 160 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Інгредієнти для тіста:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Какао – 5 ст.л.
  • Борошно – 6 ст.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • Цукор – 9 ст.л.
  • Какао – 3 ст.л.
  • Молоко – 6 ст.л.
  • Масло вершкове – 80 гр.

Приготування бісквіта:

1. Яйця збити міксером 1 хвилину. Потім поступово додати цукор. Після збивати ще 4 хвилини на максимальних обертах міксера, до пишної маси.

2. Повільно збиваючи, влити тонкою цівкою олію.

3. Змішати борошно з какао і розпушувачем. Просіяти в тісто в два етапи, при цьому акуратно перемішувати віночком знизу вгору. Довго вимішувати тісто не потрібно. Досить буде, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.

4. Форму діаметром 22 см я застелила пергаментом. Бока змастила маслом і присипала борошном. Перелити тісто у форму.

5. Випікати при 180⁰ 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Вона повинна бути сухою.

6. Дати охолонути бісквіту, після чого розрізати його на два коржі.

Приготування крему:

1. Молоко нагріти до гарячого стану, не кип’ятити. Потроху додати манну крупу, постійно помішуючи лопаткою. Варити на повільному вогні до готовності. Потім остудити до кімнатної температури.

2. Масло кімнатної температури перетерти з цукром за допомогою лопатки або віночка.

3. Міксером збити остиглу молочну масу, додаючи в неї по одній столовій ложки масляного крему. Додати ванілін і збивати 3-4 хвилини, до пишності.

Збірка торта:

1. Коржі трохи просочити молоком.

2. Для складання тортика я використовувала роз’ємне кільце, але можна обійтися і без нього. Розподілити весь крем між двома коржами. Далі відправити тортик в холодильник на години 3-4 або на ніч, для стабілізації крему.

Приготування шоколадної глазурі:

1. Останнім етапом буде приготування глазурі. Її готувати потрібно після того, як тортик добре охолоне.

У сотейнику з товстим дном змішати какао з цукром.

2. Додати молоко і добре все змішати віночком.

3. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить додати в неї вершкове масло.

4. Продовжувати варити до загустіння.

5. Глазур трохи остудити.

6. Покрити тортик теплою шоколадною глазур’ю. Поставити в холодильник на хвилин 20. Але можна і відразу пробувати!

Готово! Смачного!

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...