Ледачі голубці - страва для тих, хто обожнює поєднання фаршу з капустою, але не любить морочитися з відпарюванням капустяних листів і загортанням звичайних голубців. Проте за рецептом, поданим нижче в Styler такі "лінивці" вийдуть не тільки не гірше, але навіть краще класичних.
Рецептом приготування страви з фаршу поділилася блогерка Alina FooDee, зазначають Патріоти України.
Для піджарки: цибуля - 1 шт., морква - 1 шт.
Для соусу: сметана 20% - 150 г, соус краснодарський - 150 г, окріп - 500 г, сіль за смаком, лавровий лист - 1 шт.
Покрокове приготування голубців
Дрібно наріжте капусту, залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, капусту відкиньте на друшляк і дайте воді повністю стекти, а капусті охолонути.
Промийте рис, залийте рис окропом і проваріть 10 хвилин. Відкиньте рис на друшляк, дайте воді стекти, а рису повністю охолонути.
Перемеліть м'ясо, цибулю і часник на м'ясорубці. Додайте остиглий рис і капусту. Посоліть, поперчіть за смаком і додайте яйце. Перемішайте. Сформуйте кульки з фаршу, викладіть у форму. Випікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Тим часом дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю на рослинній олії до прозорості, додайте моркву, обсмажте кілька хвилин.
Викладіть цибулю і моркву на ледачі голубці. Змішайте сметану, краснодарський соус. Залийте окропом, посоліть за смаком. Залийте ледачі голубці соусом, покладіть лавровий лист. Запікайте ще 30-45 хвилин.
Варіант дієтичної вечері — це відварена риба. Легка страва, яку можна приготувати в будь-який день. Навіть, якщо ви дуже сильно втомлені після роботи. Просто відварена риба смачна, але ще кращою вона стане із яєчно-масляним соусом. Це вийде справжня ре...
Цвітна капуста є корисним овочем, який має бути на столі у дорослих і дітей. Вона покращує роботу серцево-судинної системи, лікує розлади шлунку та є потужним джерелом рослинного білка, клітковини та жирних кислот Омега-3. Пропонуємо вам смачну та елег...