Рецепт смачних і хрустких капустяних рулетиків, які з’їдаються відразу ж

Сьогодні ми хочемо запропонувати рецепт надзвичайно смачних і хрустких капустяних рулетиків, які швидко розлітаються. Закуска готується легко, а смак виходить неймовірним, зазначають Патріоти України.

Складові маринаду:

  • Вода питна – 1000 мл;
  • Сіль кухонна – 2 стол. ложки;
  • Цукор – 100 г;
  • Олія рафінована – 100 мл;
  • Оцет столовий – 75 мл;
  • Лавровий лист – три штуки;
  • Перець чорний – 6 горошин.

Інгредієнти для рулетиків:

  • Капуста – один качан;
  • Морквина;
  • Перець чорний молотий;
  • Часник.

Як приготувати рулети з капусти

У капусти зріжте верхню частину качана. Потім розділіть залишок на листя. Занурте їх в кип’яток на кілька хвилин. Це потрібно зробити для того, щоб вони добре скручувалися в рулетики.

Потовщення на листках потрібно зрізати, а потім розділити їх на дві або чотири частини в залежності від розміру.

Натріть моркву і змішайте з вичавленим часником.

На кожен лист покладіть начинку і загорніть рулети.

Складіть рулети в ємність, де будете маринувати їх.

Приготуйте маринад. У воду насипте цукор, сіль і закип’ятіть. Проваріть розсіл після закипання 7 хвилин. Після влийте олію, покладіть перець, лавровий лист і в кінці додайте оцет.

Залийте киплячим маринадом рулети. Зверху покладіть тягар і нехай так стоять 24 години при кімнатній температурі.

Поставте рулети в холодильну камеру для подальшого зберігання. Смачного!

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...