Хамса - надзвичайно популярна риба в кримськотатарській кухні. Готувати таку рибку швидко, а коштує вона небагато, передають Патріоти України.
Унікальним рецептом поділилася голова Центру прикладної антропології, дослідниця культури кримськотатарського народу Ольга Соболева, пише Їzhakultura.
За словами експертки, для кримськотатарської кулінарної традиції смаження хамси вирізняла специфічна технологія, яка забезпечує ергономічність приготування цієї страви та її красу.
Хамсу чистимо, виймаємо нутрощі. Солимо та перчимо рибу. Розігріваємо сковорідку, вливаємо трохи рослинної олії. Рибу обкачуємо в борошні. Викладаємо рибу на сковорідку колом, наприклад, хвостами до бортів сковорідки.
Перевертаємо це "рибне коло" так: накриваємо сковорідку великою тарілкою, перевертаємо і на сковорідку з тарілки рибу викладаємо вже іншим боком. Приправляємо свіжою цибулею, лимоном та зеленню.
Дієтологиня Трейсі Паркер із Британського фонду серця (BHF) назвала два продукти, яких слід уникати людям з високим холестерином. Йдеться про ковбаси та бекон - незмінну частину традиційного англійського сніданку, передають Патріоти України. Ці м’ясні ...
Навіть якщо ви використовуєте якісне м’ясо для приготування котлет, результат не завжди тішить. Іноді вони виходять сухими або надто щільними. А хотілося б, щоб страва була соковитою, ніжною, та ще й мала приємну текстуру, передають Патріоти України. У...