Рецепт смаженої хамси по-кримськотатарськи за спецтехнологією - готуємо дешево і швидко!

Хамса - надзвичайно популярна риба в кримськотатарській кухні. Готувати таку рибку швидко, а коштує вона небагато, передають Патріоти України.

Унікальним рецептом поділилася голова Центру прикладної антропології, дослідниця культури кримськотатарського народу Ольга Соболева, пише Їzhakultura.

За словами експертки, для кримськотатарської кулінарної традиції смаження хамси вирізняла специфічна технологія, яка забезпечує ергономічність приготування цієї страви та її красу.

Інгредієнти:

  • хамса - 300 г,
  • борошно - 50 г,
  • сіль, чорний перець за смаком
  • олія - 70 мл,
  • лимон - половинка,
  • цибуля - половинка.

Приготування хамса-тава

Хамсу чистимо, виймаємо нутрощі. Солимо та перчимо рибу. Розігріваємо сковорідку, вливаємо трохи рослинної олії. Рибу обкачуємо в борошні. Викладаємо рибу на сковорідку колом, наприклад, хвостами до бортів сковорідки.

Перевертаємо це "рибне коло" так: накриваємо сковорідку великою тарілкою, перевертаємо і на сковорідку з тарілки рибу викладаємо вже іншим боком. Приправляємо свіжою цибулею, лимоном та зеленню.

Смакота! Солодкий рулет без випікання та замісу тіста

понеділок, 19 травень 2025, 13:06

Такий рулет ідеально підійде для тих, хто обожнює солодощі, проте намагається менше їх їсти. Готується швидко і просто, а смакує з користю та поживністю. Підіймає настрій та енергію, передають Патріоти України. Для приготування одного рулету візьміть:....

Як смажити рибу так, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 19 травень 2025, 12:14

Рибу полюбляють всі любителі смачненького. Це дуже корисна на нашому столі страва. Тому кожна дбайлива господиня намагається скласти меню так, щоб цей продукт був на столі хоча б кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. Звісно, найкорисніша...