Рецепт веганського борщу: Запевняють, що припаде до смаку не лише тим, хто не їсть сала та м'яса

Світлана Теренчук

Дизайнерка Світлана Теренчук у вільний час обожнює готувати для чоловіка — актора та ведучого Олександра — та сина. Оскільки дотримується веганського принципу харчування, традиційний борщ «переробила» під себе та поділилась рецептом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 3 л води:

7−8 картоплин

0,5 стакана червоної сочевиці

1 морквина

1 буряк

капустина свіжа + квашена — близько 300 г

1 цибулина

1 невелика солодка перчина

1 свіжий томат

2−3 зубчики часнику

2 ст. ложки томатної пасти

чорний перець, сіль, лавровий лист, свіжа зелень — до смаку

олія для смаження

Приготування

Воду довести до кипіння, посолити, всипати сочевицю, нарізані картоплю та капусту. Порізати цибулю, натерти моркву, буряк. Все відправити на пательню для смаження. Додати перебиті у блендері солодкий перець та томат, томатну пасту. Протушкувати все 5 хвилин і відправити у каструлю до овочів, що варяться. Туди ж додаємо нарізаний часник та лавровий лист. Варимо 7−10 хвилин на слабкому вогні. Щоб борщ був наваристий, розім’яти невелику частину картоплі з овочами (відразу ж у каструлі). В готовий борщ додати духмяний перець та зелень.

Джерело: ФАКТИ.ua

Є секрет! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

п’ятниця, 24 січень 2025, 23:08

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України...

Не робіть помилок! Які фрукти не можна зберігати поряд з яблуками

п’ятниця, 24 січень 2025, 18:12

Не всі фрукти можна зберігати у безпосередній близькості один від одного, яблука – не виняток. Вдасться зберегти соковиті смачні солодкі та міцні плоди якомога довше, якщо знати про особливості їх зберігання, передають Патріоти України. Неправильно орг...