Рецепт веганського борщу: Запевняють, що припаде до смаку не лише тим, хто не їсть сала та м'яса

Світлана Теренчук

Дизайнерка Світлана Теренчук у вільний час обожнює готувати для чоловіка — актора та ведучого Олександра — та сина. Оскільки дотримується веганського принципу харчування, традиційний борщ «переробила» під себе та поділилась рецептом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 3 л води:

7−8 картоплин

0,5 стакана червоної сочевиці

1 морквина

1 буряк

капустина свіжа + квашена — близько 300 г

1 цибулина

1 невелика солодка перчина

1 свіжий томат

2−3 зубчики часнику

2 ст. ложки томатної пасти

чорний перець, сіль, лавровий лист, свіжа зелень — до смаку

олія для смаження

Приготування

Воду довести до кипіння, посолити, всипати сочевицю, нарізані картоплю та капусту. Порізати цибулю, натерти моркву, буряк. Все відправити на пательню для смаження. Додати перебиті у блендері солодкий перець та томат, томатну пасту. Протушкувати все 5 хвилин і відправити у каструлю до овочів, що варяться. Туди ж додаємо нарізаний часник та лавровий лист. Варимо 7−10 хвилин на слабкому вогні. Щоб борщ був наваристий, розім’яти невелику частину картоплі з овочами (відразу ж у каструлі). В готовий борщ додати духмяний перець та зелень.

Джерело: ФАКТИ.ua

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...