Рецепт знаменитого французького пирога тарт татен із грушею

Кінець літа – чудова пора для приготування різноманітних страв з грушею. Су-шеф реаліті-шоу "Пекельна кухня" Микита Єфанов поділився з читачами рецептом французького солодкого пирога тарт татен з грушею.

Тарт татен – це знаменитий французький перевернутий пиріг. Вважається, що він з'явився на світ за помилкою кухаря Стефані Татен.

Рецепт тарт татену з грушею

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Французький відкритий пиріг / Фото Новий канал


Приготування:

  • Підготуйте для випікання універсальну чавунну пательню, в якій можна і смажити, і запікати в духовці.
  • Відправте її на середній вогонь і нагрівайте.
  • Висипте цукор на пательню та карамелізуйте його до коричневого кольору.
  • До карамелі додайте масло та перемішайте. Додайте туди ж ванільний цукор та бадьян і перемішайте.
  • Влийте на пательню коньяк та підпаліть його, щоб алкоголь випарувався.
  • Наріжте грушу скибочками та викладіть їх на пательню.
  • Накрийте все шаром листкового тіста.
  • Розігрійте духовку до 220 градусів та випікайте солодкий пиріг 15 – 20 хвилин.
  • Коли пиріг приготується, вийміть його з духовки, накрийте пательню тарілкою і переверніть. Пиріг залишиться на тарілці.
  • Наріжте пиріг шматочками та подавайте до столу з кулькою морозива. Смачного!

    Це варто знати! Чи зневоднює нас кава

    вівторок, 16 грудень 2025, 23:10

    Для багатьох із нас аромат кави вранці є одним із найефективніших способів розпочати день. Однак коли ми тягнемося до улюбленої чашки гарячого напою, тихий голос в глибині свідомості повторює попередження про те, що кава нібито вимиває воду з організму...

    А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

    вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

    Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...