Рецепт знаменитого французького пирога тарт татен із грушею

Кінець літа – чудова пора для приготування різноманітних страв з грушею. Су-шеф реаліті-шоу "Пекельна кухня" Микита Єфанов поділився з читачами рецептом французького солодкого пирога тарт татен з грушею.

Тарт татен – це знаменитий французький перевернутий пиріг. Вважається, що він з'явився на світ за помилкою кухаря Стефані Татен.

Рецепт тарт татену з грушею

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Французький відкритий пиріг / Фото Новий канал


Приготування:

  • Підготуйте для випікання універсальну чавунну пательню, в якій можна і смажити, і запікати в духовці.
  • Відправте її на середній вогонь і нагрівайте.
  • Висипте цукор на пательню та карамелізуйте його до коричневого кольору.
  • До карамелі додайте масло та перемішайте. Додайте туди ж ванільний цукор та бадьян і перемішайте.
  • Влийте на пательню коньяк та підпаліть його, щоб алкоголь випарувався.
  • Наріжте грушу скибочками та викладіть їх на пательню.
  • Накрийте все шаром листкового тіста.
  • Розігрійте духовку до 220 градусів та випікайте солодкий пиріг 15 – 20 хвилин.
  • Коли пиріг приготується, вийміть його з духовки, накрийте пательню тарілкою і переверніть. Пиріг залишиться на тарілці.
  • Наріжте пиріг шматочками та подавайте до столу з кулькою морозива. Смачного!

    Є секрет! Чим замінити борошно для приготування сирників, щоб було смачно

    субота, 7 червень 2025, 10:05

    Багато господинь знають про те, що без муки якісні сирники приготувати складно. Продукт допомагає досягти однорідної консистенції, завдяки чому сирна страва тримає форму і не розсипається під час смаження. Але у муки є ряд недоліків, через які її не хо...

    Це може здивувати! Які напої насправді не тамують спрагу

    субота, 7 червень 2025, 9:50

    Ось список напоїв, які насправді не тамують спрагу, а іноді навіть посилюють її, передають Патріоти України. Вода (звичайна або мінеральна, без газу)Низькомінералізовані напоїТрав’яні чаї (без кофеїну, охолоджені)Огіркова вода або вода з лимоном (без ...