Рецепт знаменитого французького пирога тарт татен із грушею

Кінець літа – чудова пора для приготування різноманітних страв з грушею. Су-шеф реаліті-шоу "Пекельна кухня" Микита Єфанов поділився з читачами рецептом французького солодкого пирога тарт татен з грушею.

Тарт татен – це знаменитий французький перевернутий пиріг. Вважається, що він з'явився на світ за помилкою кухаря Стефані Татен.

Рецепт тарт татену з грушею

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Французький відкритий пиріг / Фото Новий канал


Приготування:

  • Підготуйте для випікання універсальну чавунну пательню, в якій можна і смажити, і запікати в духовці.
  • Відправте її на середній вогонь і нагрівайте.
  • Висипте цукор на пательню та карамелізуйте його до коричневого кольору.
  • До карамелі додайте масло та перемішайте. Додайте туди ж ванільний цукор та бадьян і перемішайте.
  • Влийте на пательню коньяк та підпаліть його, щоб алкоголь випарувався.
  • Наріжте грушу скибочками та викладіть їх на пательню.
  • Накрийте все шаром листкового тіста.
  • Розігрійте духовку до 220 градусів та випікайте солодкий пиріг 15 – 20 хвилин.
  • Коли пиріг приготується, вийміть його з духовки, накрийте пательню тарілкою і переверніть. Пиріг залишиться на тарілці.
  • Наріжте пиріг шматочками та подавайте до столу з кулькою морозива. Смачного!

    Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

    четвер, 18 вересень 2025, 10:12

    Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

    Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

    четвер, 18 вересень 2025, 9:15

    Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...