Результат приємно вас здивує! Спочатку приберіть, а потім додайте крохмаль. І вийде вишукана картопля фрі

Така картопля фрі точно всім сподобається і ви можете її готувати як гарнір до самих різних страв, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • крохмаль кукурудзяний – 3-4 ст.л;
  • вода і лід;
  • олія соняшникова.

Процес приготування картоплі фрі

Картоплю очищаємо і ріжемо соломкою.

У миску з холодною водою додаємо шматочки льоду і висипаємо картоплю. Залишаємо на 10 хвилин.

Порада: вода повинна повністю покривати картоплю – таким чином вимивається крохмаль і соломка НЕ буде злипатися при обсмажуванні.

Виймаємо картоплю з води і ретельно обсушуємо її рушниками.

У суху картоплю додаємо кукурудзяний крохмаль і добре все перемішуємо, щоб соломка була вся покрита крохмалем.

Порада: крохмаль допомагає картоплі рівномірно обсмажуватися і він ніколи не горить.

Обсмажуємо картоплю, виймаємо на паперові рушники і потім складаємо на тарілку. Олію беріть в будь-якій кількості – навіть на невеликій кількості олії, така картопля добре і швидко обсмажується.

Посипаємо картоплю сіллю і перцем, будь-яким спеціями, посіченим часником і зеленню, подаємо з різними соусами.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...