Рідні будуть у захваті! Як приготувати смачні чебуреки на воді - простий рецепт

Напередодні вихідних чимало господинь підшуковують нові ідеї, що можна приготувати для своєї сім'ї, щоб урізноманітнити звичне меню. І якщо ви вже балували близьких м'ясними мантами за класичним рецептом, цього разу приготуйте смачні чебуреки на воді, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: вода (0,5 л), сіль (0,5 ч. л.), борошно (500 г), рослинна олія (1 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: свинина (500 г), яловичина (500 г), цибуля (1 шт.), чорний перець мелений, сіль.

Приготування:

У невелику миску виливаємо воду, додаємо олію і сіль, ретельно перемішуємо. Потім додаємо 300 г просіяного через сито борошна, замішуємо тісто, яке не повинно прилипати до рук. У процесі вимішування поступово досипаємо борошно, що залишилося, доводячи тісто до потрібної консистенції. Вимішуємо, поки воно не стане однорідним та гладким.

Потім перекладаємо в чистий посуд, накриваємо рушником і даємо відпочити приблизно 30-40 хвилин. За цей час має набухнути клейковина, щоб надалі з тістом було зручно працювати.

Тим часом займемося начинкою. М'ясо промиваємо під проточною водою, рубаємо на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю очищаємо і перебиваємо разом із м'ясом. Додаємо у фарш сіль та чорний перець за смаком.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт (товщиною 2 мм), вирізаємо за допомогою тарілки або кулінарного кільця кола. Візуально ділимо кожне коло на дві половини, на край однієї викладаємо начинку, потім закриваємо другою половинкою, формуючи півмісяць, ліпимо акуратний бортик. По ньому можна також пройтися виделкою.

Добре розігріваємо на сковороді з товстим дном велику кількість рослинної олії. Викладаємо перший чебурек і смажимо на середньому вогні близько 2-5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і смажимо з іншого.

Перекладаємо готовий чебурек на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир. Робимо те саме з іншими. Подаємо до столу апетитні чебуреки з начинкою та насолоджуємося смаком.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...