Родина буде у захваті! Як запекти картоплю цілою, щоб вона була соковитою елементарна ідея

Щоб запечена картопля була соковитою, її не обов'язково нарізати на четвертинки. Можна запекти цілою, але перед цим потрібно просто трохи приварити овоч. Для соковитості картоплини варто обгорнути у бекон, передають Патріоти України.

Ідея приготування запеченої картоплі в беконі опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Дімітрової iriska_dimitrova) в Instagram.

Інгредієнти:

  • картопля
  • бекон
  • олія
  • сіль
  • перець за смаком
  • сушений часник
  • сир

Спосіб приготування:

1. Картоплю варимо в мундирі і очищуємо.

2. Поливаємо оливковою олією, додаємо сіль, перець, сушений часник і перемішуємо.

3. Загортаємо кожну картоплину в бекон. Запікаємо в духовці приблизно 20 хвилин за температури 200 градусів до рум’яності.

4. За бажанням присипаємо сиром і ще на 5 — 10 хвилин в духовку.

Яке м’ясо найшкідливіше для здоров’я: Дієтологи пояснили, чому варто обмежити його споживання

субота, 8 листопад 2025, 23:10

М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

субота, 8 листопад 2025, 17:45

Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...