Родина буде у захваті! Торт "Сметанник" без випікання - рецепт смачного десерту нашвидкуруч

Зараз багато хто змушений жити в умовах регулярного відключення електроенергії. Можна зробити торт сметанник за найпростішим рецептом. Десерт нашвидкуруч готується без випікання, передають Патріоти України.

Для основи майбутнього сметанника знадобляться:

  • 100 г вершкового масла;
  • 300 г пісочного шоколадного печива.

Щоб приготувати крем, потрібно змішати:

  • 400 г сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • пакетик ванільного цукру.

Потрібно дістати масло їх холодильника, щоб воно набуло кімнатної температури. Змішайте в каструльці яйця з цукром і мукою, збийте їх віночком до однорідного стану. Введіть сметану та знову перемішайте

Відправте масу томитися на мінімальному вогні. Кілька хвилин після закипання буде достатньо. Крем необхідно регулярно перемішувати віночком, після чого охолодити.Щоб приготувати "тісто", використовуйте печиво. Подрібніть його в дрібну крихту молоточком для відбивних або качалкою. Натріть вершкове масло на великій тертці і змішайте з печивом. Крихту потрібно спресувати в однорідну масу. Якщо це не вдається зробити, додайте до неї пару ложок молока.

Викладіть у форму для торта 2/3 крихти, сформувавши дно та бортики. Частина, що залишилася, залишиться для верхівки торта.

Розм'якшене вершкове масло з ванільним цукром слід інтенсивно збити віночком. Потім потрібно додати заварний сметанний крем і збивати до однорідності. Вилийте крем у форму для торта і присипте крихтою, що залишилася. Готовий сметанник потрібно поставити на ніч на балкон або холодильник - щоб крем повністю застиг. Смачного!

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...

Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

понеділок, 9 червень 2025, 19:02

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...