Цей яблучний пиріг виходить невисокий, соковитий, в міру солодкий, з приємною кислинкою, тане в роті. Він вийде у кожної господині, впевнена кулінарка Любов Біріна, передають Патріоти України.
Тісто:
масло 82% - 120 г
смалець — 50 г
цукор — 40 г
сметана 20% - 30 г
борошно — 250 г
порошок для випікання — 3 г
жовтки — 2 шт.
Приготування
В чашу міксера помістити масло, смалець та цукор. Збивати на великих обертах до побіління маси та розчинення цукру. В процесі збивання додати по одному жовтки. В кінці додати просіяне борошно з порошком для випікання. Швидко, вручну, замісити тісто. Поділити його на дві частини. Одну частину покласти в морозилку. Другу — розподілити по дну круглої форми (28 см в діаметрі). Наколоти виделкою. Помістити в холодильник на пів години. Випікати до золотистості при 175 градусах (15−17 хвилин). Охолодити.
Заливка
Два білки збити з цукром (50 г). Окремо перемішати грецький густий йогурт (200 г), сметану (100 г) та кукурудзяний крохмаль (30 г); перемішати зі збитими білками.
Яблуко почистити від шкірки, видалити серединки, порізати тонкими пластинами. Вага очищеного яблука — 350 г. Яблуко помістити на спечену основу, присипати корицею (3 г) та цукром (30 г). Залити йогуртовою заливкою, зверху натерти тісто з морозилки. Пекти при 160 градусах близько 50 хвилин.
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...
Ідеально підібране поєднання продуктів, що створює дійсно святкову страву, яка стане як головною стравою столу,так і головною прикрасою, передають Патріоти України. Червона морква надає цьому плову мальовничого вигляду. Барбарис і родзинки борються за...