Цей яблучний пиріг виходить невисокий, соковитий, в міру солодкий, з приємною кислинкою, тане в роті. Він вийде у кожної господині, впевнена кулінарка Любов Біріна, передають Патріоти України.
Тісто:
масло 82% - 120 г
смалець — 50 г
цукор — 40 г
сметана 20% - 30 г
борошно — 250 г
порошок для випікання — 3 г
жовтки — 2 шт.
Приготування
В чашу міксера помістити масло, смалець та цукор. Збивати на великих обертах до побіління маси та розчинення цукру. В процесі збивання додати по одному жовтки. В кінці додати просіяне борошно з порошком для випікання. Швидко, вручну, замісити тісто. Поділити його на дві частини. Одну частину покласти в морозилку. Другу — розподілити по дну круглої форми (28 см в діаметрі). Наколоти виделкою. Помістити в холодильник на пів години. Випікати до золотистості при 175 градусах (15−17 хвилин). Охолодити.
Заливка
Два білки збити з цукром (50 г). Окремо перемішати грецький густий йогурт (200 г), сметану (100 г) та кукурудзяний крохмаль (30 г); перемішати зі збитими білками.
Яблуко почистити від шкірки, видалити серединки, порізати тонкими пластинами. Вага очищеного яблука — 350 г. Яблуко помістити на спечену основу, присипати корицею (3 г) та цукром (30 г). Залити йогуртовою заливкою, зверху натерти тісто з морозилки. Пекти при 160 градусах близько 50 хвилин.
Пельмені смачні, коли виходять соковиті та ароматні. Сухий фарш їм зовсім не пасує. Якщо ви не купуєте напівфабрикати, а надаєте перевагу домашньому приготуванню, тоді вам буде корисним дізнатитись один лайфхак. Він допоможе приготувати дуже смачний та...
Мандарини бувають такі солодкі та смачні, але ж на них ще треба попасти в магазині чи на ринку. Не завжди дають скуштувати. Якщо вам все ж таки попались кислі мандарини, не засмучуйтесь. Є метод, який дає можливість побороти кислоту та нівелювати її см...