Родина буде в захваті! Яблучний пиріг з йогуртовою заливкою - ідеально до ранкової кави

Цей яблучний пиріг виходить невисокий, соковитий, в міру солодкий, з приємною кислинкою, тане в роті. Він вийде у кожної господині, впевнена кулінарка Любов Біріна, передають Патріоти України.

Тісто:

масло 82% - 120 г

смалець — 50 г

цукор — 40 г

сметана 20% - 30 г

борошно — 250 г

порошок для випікання — 3 г

жовтки — 2 шт.

Приготування

В чашу міксера помістити масло, смалець та цукор. Збивати на великих обертах до побіління маси та розчинення цукру. В процесі збивання додати по одному жовтки. В кінці додати просіяне борошно з порошком для випікання. Швидко, вручну, замісити тісто. Поділити його на дві частини. Одну частину покласти в морозилку. Другу — розподілити по дну круглої форми (28 см в діаметрі). Наколоти виделкою. Помістити в холодильник на пів години. Випікати до золотистості при 175 градусах (15−17 хвилин). Охолодити.

Заливка

Два білки збити з цукром (50 г). Окремо перемішати грецький густий йогурт (200 г), сметану (100 г) та кукурудзяний крохмаль (30 г); перемішати зі збитими білками.

Яблуко почистити від шкірки, видалити серединки, порізати тонкими пластинами. Вага очищеного яблука — 350 г. Яблуко помістити на спечену основу, присипати корицею (3 г) та цукром (30 г). Залити йогуртовою заливкою, зверху натерти тісто з морозилки. Пекти при 160 градусах близько 50 хвилин.

На смак буде як желе! Елементарне полуничне варення за 3 хвилини

середа, 25 червень 2025, 18:47

Смачне домашнє варення з полуниці можна приготувати всього за 3 хвилини. Для цього вам знадобиться всього декілька інгредієнтів. Після того, як ви проварите масу, її можна одразу викладати в банку, передають Патріоти України. Ідея приготування смачного...

Смакота! Як можна зварити малинове варення без цукру

середа, 25 червень 2025, 18:13

Тривала термічна обробка та велика кількість цукру робить домашні заготівлі не завжди корисними. З точки зору здорового харчування цукор – це повільна отрута, передають Патріоти України. Однак саме цукор дозволяє зберігатися більшості фруктових та ягід...