Як основну страву на Новий рік можна приготувати індичку, фаршировану рисом із сухофруктами, радять Патріоти України.
Інгредієнти:
Курагу вимити, замочити у гарячій воді на 15 хвилин і, давши підсохнути, подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Додати розм'якшене вершкове масло і збити.
Рис промити та відварити до напівготовності. Петрушку вимити, обсушити та подрібнити. Родзинки та інжир вимити, замочити в окропі на 10 хвилин, після інжир дрібно нарізати. Цибулю, часник і моркву подрібнити. Обсмажувати овочі на сковороді 5 хвилин. Змішати з ними рис, родзинки та інжир. Додати петрушку. Посолити, поперчити до смаку, ще раз перемішати і відставити.
Вимиту індичку натерти сіллю та перцем. Тонкою дерев'яною лопаткою ретельно відокремити шкіру по всій птиці, не знімаючи її повністю. І потроху викладати під шкіру пюре з кураги. Повернувши шкіру на місце, обережно розподілити пюре углиб по всій поверхні. Щільно начинити індичку начинкою №2 і розріз зашити шпагатом.
Обмазати індичку медом і помістити на лист. Запікати від 1,5 до 4 годин, залежно від розмірів птиці. 1 годину за температури 200°С, надалі вогонь зменшити, накрити всю індичку пекарським папером і залишити в духовці ще на 2 години.
Час запікання індички визначають за вагою: на кожен кілограм потрібно 40 хвилин, потім ще 20 хвилин.
На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...
У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...