Розкачувати коржі більше не треба: Рецепт смачного медовика нашвидкуруч

Медовик – це надзвичайно смачний домашній торт на основі ніжних медових коржів та сметанкового крему. І хоч приготувати десерт зовсім не тяжко і впорається з ним кожна господиня, але довго возитися з коржами мало хто любить. Тому існує дуже зручна альтернатива. Рецептом медовика без розкачування коржів поділилася фудблогерка oksana_foodblogg в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 150 г
  • цукор – 90 г
  • мед – 2 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 200 г
  • сметана 20% – 600 г
  • цукрова пудра – 100 г

Спосіб приготування:

1. У сотейнику змішати масло, цукор, мед. Довести до кипіння.

2. Додати соду і помішувати доти, поки маса не почне пінитися. Варити декілька хвилин до карамельного кольору. Прибрати з плити та дати охолонути.

3. Додати по одному яйцю, помішуючи вінчиком.

4. Поступово додати борошно.

5. Отримане тісто вилити у форму.

6. Випікати за температури 180 градусів 10-12 хвилин.

7. Отриманий корж охолодити та поділити на 4 рівних коржі.

8. Для приготування крему потрібно змішати сметану з цукровою пудрою.

9. Перемазати торт кремом. Посипати крихтою.

Лише спробуйте! Який продукт зробить котлети смачнішими

п’ятниця, 6 червень 2025, 23:10

Не у всіх господинь котлети виходять смачні. Виявляється, вся справа в інгредієнтах. Якщо в процесі приготування котлет змінити лише один інгредієнт, то результат вас вразить. Котлети будуть фантастично чарівними, передають Патріоти України. Якщо ви ви...

Є секрет! Що кинути у воду при варінні яєць, щоб шкаралупа з них злітала за секунду

п’ятниця, 6 червень 2025, 18:05

На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...