Розставлено крапки над "і": Чи корисно їсти суп

Варто дотримуватися простих рекомендацій стосовно приготування та вживання супу, тоді від нього буде лише користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Про те, що супи корисні для нашого здоров’я ми звикли чути ще з дитинства від наших мам та бабусь. До того ж, гастроентерологи запевняють, що відсутність перших страв у нашому раціоні може спровокувати гастрит та інші проблеми зі шлунком. Тож давайте розбиратися, чи справді супи корисно їсти і чи справді вони мають бути у нашому раціоні.

Чи корисно для здоров’я їсти суп: поради лікарів

За словами лікарів, супи й борщі – не обов’язково їсти, вони не є елементом здорового харчування. Та якщо людина любить перші страви, то не варто від них відмовлятися. Медики наголошують, що у щоденному раціоні людини мають бути присутні такі продукти: м'ясо, яйця, кисломолочні продукти, різноманітні крупи, овочі та фрукти. А чи будуть вони у складі супу чи будь-яких інших страв – не має значення.

Однак лікарі застерігають, що перші страви здатні посилювати кислотність шлунку. Тому вони будуть вкрай корисними людям з низькою кислотністю. Та якщо в людини є виразка шлунку, захворювання 12-палої кишки чи запалення шлунку, супи, навпаки, протипоказані.

Якщо все ж таки ви полюбляєте супчик, тоді варто дотримуватися простих рекомендацій стосовно його приготування та вживання. Тоді від першої страви буде лише сама користь.

  • Перша страва має бути не дуже гарячою, краще їсти теплий суп.
  • Не варто вживати гострі супи.
  • Суп треба варити на нежирному бульйоні, бажано брати куряче м’ясо для його приготування.
  • Під час приготування страви не варто додавати приправи, які містять хімічні добавки.
  • Не рекомендовано робити засмажку для супу на соняшниковій олії. Бо під час нагрівання олія утворює трансжири, які вкрай шкідливі для організму.

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:10

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...

Є секрет! Як з малої кількості фаршу зробити багато котлет

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:12

Перед вами стоїть завдання приготувати поживну вечерю. Ще вона має бути смачна, бо ж всі присутні мають наїстися. Але в холодильнику тільки залишки фаршу. Не встигли купити, зробити, подумати — це вже немає значення. Потрібно щось придумати, щоб котлет...