Розставлено крапки над "і"! Чи потрібно додавати дріжджі до тіста для піци

Італійська піца вже давно увійшла в меню нашої кухні. Вона зайняла почесне місце на столі під час святкувань днів народження, та пікніків на природі і просто як смачна вечеря в колі друзів. передають Патріоти України.

Подробиці

Господині приловчились готувати піцу вдома, адаптувавши її начинку до звичних та підручних нам продуктів. Тож чи потрібні дріжджі у піці.

Так, дріжджі потрібні. Без них класичний корж італійських бідняків вийде жорстким і худим.

Для приготування потрібно

  • 2 склянки борошна;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. (без гірки) цукру;
  • 170 мл води;
  • 2-3 ст. л. оливкової олії.

Як готувати

Цей рецепт вважається класичним та розрахований для приготування піци діаметром 34 см. Для початку потрібно обов’язково просіяти борошно, а потім змішати його із сухими «швидкими» дріжджами.

У суху суміш додаємо сіль (дрібного помелу) і цукор. Поступово перемішуємо компоненти, потім змішуємо теплу воду з оливковою олією і виливаємо її в борошно.

Розмішуємо і вимішуємо до однорідної маси, щоб вийшло липке та м’яке тісто. Щоб тісто перестало липнути до рук, дрібними порціями продовжуємо додавати муку.

У фіналі тісто має вийти м’яким, еластичним і таким, що тягнеться. Після цього воно має відлежатись в теплому місці 30-40 хвилин і можна розкачувати та викладати начинку.

Джерело: ПростоВей

Смакота! Картопляні деруни без яєць та борошна

неділя, 25 травень 2025, 21:08

Що приготувати, якщо залишилися тільки картопля та цибуля на кухні, а в магазин іти зовсім не хочеться. Гарним вибором стануть деруни. Це ситна та ароматна страва, яка подобається дорослим та дітям, передають Патріоти України. Приготувати улюблені бага...

Інгредієнт, з яким гречка гарантовано буде смачною

неділя, 25 травень 2025, 19:09

Гречана каша – гарнір популярний, але не всі господині знають, як приготувати гречку розсипчастою та смачною. Мало того, що гречка часто виходить рідкою, так ще й несмачною. З додаванням одного інгредієнта, гречка набуде насиченого та яскравого смаку, ...