Розставлено крапки над "і": Чи потрібно закривати каструлю кришкою при варінні макаронів

Здавалося б, зварити макарони нескладно. Але досить припуститися однієї помилки, і страва виявиться вже не такою смачною, як хочеться, передають Патріоти України.

Подробиці

До поширених помилок входять нестача води, висипання макаронних виробів у холодну рідину та промивання страви після приготування.

Але є й інші дії, про помилковість яких багато кулінарів-аматорів навіть не здогадуються. Так, важливе значення має те, чи прикрита каструля кришкою під час варіння макаронів чи ні.

Часта помилка

Деякі господині вважають, що варити макарони потрібно в ємності з закритою кришкою. Однак такий підхід, всупереч поширеній думці, не призводить до прискорення приготування страви.

Вода хоч і закипає трохи швидше, але ефект не зберігається надовго. Більше того, можуть виникнути серйозні проблеми.

Так, рідина може спінитися і почати «втікати». У цьому випадку кулінар автоматично відкриє кришку, що, напевно, призведе до виливання чималого об’єму води на кухонну плиту.

У цьому випадку поверхня залишиться брудною, а макарони можуть перетворитися на неапетитну масу через нестачу рідини. Таким чином, приготування макаронних виробів слід здійснювати в каструлі або без кришки, або в ємності, яка напівприкрита кришкою.

Варто знати! Дієтологи одностайно назвали найкориснішу олію для здоров'я

четвер, 13 листопад 2025, 9:50

Оливкову олію, особливо Extra Virgin (EVOO), визнано найкращою як для приготування їжі, так і для здоров’я. Такий висновок зробили чотири зареєстровані дієтологи (RDN), передають Патріоти України. Олія багата на корисні мононенасичені жири, які знижуют...

Буде хрустка скоринка! Ось чим треба натерти курку, щоб вона танула в роті

четвер, 13 листопад 2025, 7:44

Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...