Розставлено крапки над "і": Чи потрібно закривати каструлю кришкою при варінні макаронів

Здавалося б, зварити макарони нескладно. Але досить припуститися однієї помилки, і страва виявиться вже не такою смачною, як хочеться, передають Патріоти України.

Подробиці

До поширених помилок входять нестача води, висипання макаронних виробів у холодну рідину та промивання страви після приготування.

Але є й інші дії, про помилковість яких багато кулінарів-аматорів навіть не здогадуються. Так, важливе значення має те, чи прикрита каструля кришкою під час варіння макаронів чи ні.

Часта помилка

Деякі господині вважають, що варити макарони потрібно в ємності з закритою кришкою. Однак такий підхід, всупереч поширеній думці, не призводить до прискорення приготування страви.

Вода хоч і закипає трохи швидше, але ефект не зберігається надовго. Більше того, можуть виникнути серйозні проблеми.

Так, рідина може спінитися і почати «втікати». У цьому випадку кулінар автоматично відкриє кришку, що, напевно, призведе до виливання чималого об’єму води на кухонну плиту.

У цьому випадку поверхня залишиться брудною, а макарони можуть перетворитися на неапетитну масу через нестачу рідини. Таким чином, приготування макаронних виробів слід здійснювати в каструлі або без кришки, або в ємності, яка напівприкрита кришкою.

Включіть у свій раціон! Продукти, які допомагають схуднути без страждань

п’ятниця, 30 травень 2025, 18:56

Боротьба з неконтрольованим потягом до їжі – знайома проблема для багатьох, хто прагне схуднути. Часто найважче – не відмовитись від улюблених ласощів, а навчитися стримувати апетит і вибирати корисніші альтернативи, передають Патріоти України. Правиль...

Варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 30 травень 2025, 18:10

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його право. Розкажемо, як виконати ...