Розставлено крапки над "і": Чи треба промивати макарони водою

Промивати макарони водою після варіння зазвичай не потрібно, якщо ви готуєте їх для гарячих страв (наприклад, пасти). Промивання змиває крохмаль, який допомагає соусу краще чіплятися до макаронів, передають Патріоти України.

Але є випадки, коли промивання може бути доречним:
Якщо готуєте холодний салат – промивання допоможе зупинити процес варіння й запобігти злипанню.
Якщо макарони будуть зберігатися – промивання охолодить їх і запобіжить склеюванню.
Якщо варили в надто крохмалистій воді – наприклад, при повторному кип’ятінні тієї самої води.

В інших випадках краще просто злити воду й одразу змішати макарони з соусом або додати трохи олії.

Це така смакота! Секрет хрумкої квашеної капусти

середа, 26 листопад 2025, 10:47

Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...

А ви це знали? Еспресо чи просто чорна кава - який напій справді потужніший і корисніший

середа, 26 листопад 2025, 9:43

Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...