Розставлено крапки над "і": Чи треба промивати макарони водою

Промивати макарони водою після варіння зазвичай не потрібно, якщо ви готуєте їх для гарячих страв (наприклад, пасти). Промивання змиває крохмаль, який допомагає соусу краще чіплятися до макаронів, передають Патріоти України.

Але є випадки, коли промивання може бути доречним:
Якщо готуєте холодний салат – промивання допоможе зупинити процес варіння й запобігти злипанню.
Якщо макарони будуть зберігатися – промивання охолодить їх і запобіжить склеюванню.
Якщо варили в надто крохмалистій воді – наприклад, при повторному кип’ятінні тієї самої води.

В інших випадках краще просто злити воду й одразу змішати макарони з соусом або додати трохи олії.

Соковита курка-гриль за 5 хвилин - шеф-кухарка поділилася геніальним рецептом

субота, 19 липень 2025, 9:15

Курка-гриль - це класика, яку легко зіпсувати. Сухе, гумове, безсмакове м’ясо здатне зіпсувати будь-який обід. Але відома кулінарна експертка Дженніфер Сігл поділилася рецептом, який гарантує ніжне, соковите і ароматне філе щоразу, передають Патріоти У...

Їжа-антистрес: Названо продукти, що допомагають впоратися з тривогою

субота, 19 липень 2025, 7:30

Те, що ми їмо, має набагато більший вплив на наше психічне самопочуття, ніж може здаватися на перший погляд. Сучасні дослідження доводять тісний зв’язок між харчуванням і тривожністю, передають Патріоти України. Деякі продукти здатні знижувати рівень с...