Промивати макарони водою після варіння зазвичай не потрібно, якщо ви готуєте їх для гарячих страв (наприклад, пасти). Промивання змиває крохмаль, який допомагає соусу краще чіплятися до макаронів, передають Патріоти України.
Але є випадки, коли промивання може бути доречним:
Якщо готуєте холодний салат – промивання допоможе зупинити процес варіння й запобігти злипанню.
Якщо макарони будуть зберігатися – промивання охолодить їх і запобіжить склеюванню.
Якщо варили в надто крохмалистій воді – наприклад, при повторному кип’ятінні тієї самої води.
В інших випадках краще просто злити воду й одразу змішати макарони з соусом або додати трохи олії.
Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...
Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...