Розставлено крапки над "і": Як правильно варити суп - з кришкою чи без

Суп — перша страва, яка традиційно готується багатьма українцями на обід. Втім, незважаючи на таку популярність, не всі знають, чи потрібно закривати кришку під час варіння супу, передають Патріоти України.

Насправді, цей момент дуже важливий. Адже від того, чи будете ви варити під закритою кришкою, чи без неї, залежить смак, аромат та консистенція страви.

Приблизно кожен другий кулінар накриває каструлю кришкою, коли варить в ній суп. Але це — поширена помилка.

Річ у тім, що, якщо накрити суп кришкою, кипіння рідини стає більш бурхливим. Через це піднімається суспензія і, як підсумок, суп стає мутним, втрачає свій апетитний зовнішній вигляд.

Тобто, за словами експертів, суп потрібно варити з відкритою кришкою. Проте, такого правила слід дотримуватися далеко не завжди. Існують і винятки.

Зокрема, якщо ви додаєте до супу будь-який м'ясний компонент, його термічне оброблення повинне проходити лише під закритою кришкою. Інакше м'ясо не набуде необхідної м'якості, буде надто жорстким, що погіршить смак усієї страви.

Але, щойно ви додали до супу з м'ясом овочі, кришку повертати на місце вже не потрібно. Тепер він повинен варитися у відкритому вигляді.

Також під кришкою слід готувати ті супи, які повинні бути густими. Наприклад, популярні сьогодні крем-супи. А ось, якщо ви додаєте до супу тільки овочі і рибу, накривати його кришкою не варто.

Наслідки можуть бути сумні! ТОП-10 тривожних сигналів, що ви п’єте забагато коли

понеділок, 8 вересень 2025, 6:45

Щоденна банка коли здається дрібницею, проте саме вона може стати поштовхом до серйозних проблем зі здоров’ям. Цей напій приховує у собі надлишок цукру, кофеїну та добавок, які впливають на організм набагато сильніше, ніж здається на перший погляд, пер...

Що їсти натщесерце при високому цукрі? Лікарі назвали продукти, які рятують судини та серце

понеділок, 8 вересень 2025, 6:10

Ранкові харчові звички безпосередньо впливають на обмін речовин, тиск і рівень цукру. Те, що ви їсте чи п’єте натщесерце, може стати як ліками, так і загрозою для здоров’я. Правильно підібрані продукти допомагають стабілізувати глікемію, покращують ела...