Лосось і курятина - два популярні джерела білка, які часто з’являються в раціоні тих, хто стежить за здоров’ям. Обидва продукти мають високий вміст поживних речовин, але відрізняються за складом жирів, вітамінів і калорійністю, передають Патріоти України з посиланням на сайт Today.
Дієтолог Наталі Ріццо розповіла, що порція свіжого лосося вагою 85 г, приготовленої на сухому вогні, містить приблизно:
Лосось, виловлений у дикій природі, містить трохи більше білка та омега-3 жирних кислот, ніж вирощений у фермерських господарствах. Він містить поживні речовини, які корисні для здоров'я мозку.
Найбільш корисні види лосося:
Порція смаженої курячої грудки без шкіри та кісток вагою 85 г містить приблизно:
Куряче філе - це нежирне та ефективне джерело тваринного білка. Темне м’ясо курки також багате на білок, але містить більше калорій та жиру, ніж філе. Цей додатковий жир також забезпечує природну соковитішу консистенцію та насиченіший смак.
У 85 г смажених курячих стегон знаходиться:
Дорослі, як правило, повинні прагнути споживати від 20 до 40 г білка під час кожного прийому їжі.
Дієтолог Керолайн Сьюзі розповіла, що білок допомагає нарощувати та підтримувати м’язи, і він залишається в організмі довше, ніж інші макронутрієнти, допомагаючи відчувати ситість і контролювати вагу.
З 85 г лосося ви отримаєте близько 23 г білка порівняно з 25 г курячого філе та 21 г у курячих стегнах.
Тож, якщо ви шукаєте найменше та найефективніше джерело білка для отримання калорій, то куряче філе - це найкращий варіант.
Лосось - один з небагатьох продуктів, багатих на вітамін D. У ньому також міститься вітамін B12, який потрібен нашому організму для належного функціонування нервів і кров'яних клітин. Вітамін B12 також потрібен для запобігання певному типу анемії.
Як куряча грудка, так і темне м’ясо курки забезпечать організм цілою низкою необхідних мінералів, включаючи залізо, фосфор і цинк.
Курка також містить вітамін B12, а також холін, які потрібні нашому організму для розвитку мозку, настрою та процесів пам’яті.
Якщо ви дотримуєтеся дієти, яка зосереджена на отриманні максимально ситного білка на споживані калорії, то куряче філе - це ваш вибір.
Однак, якщо ви з якоїсь причини намагаєтеся обмежити насичені жири, лосось або куряча грудка - кращий вибір, ніж темне м’ясо птиці.
Загалом, лосось і курка - це універсальні, смачні та поживні продукти, які особливо виділяються, коли йдеться про білок. А якщо ви їсте багато курячого філе, знайте, що лосось містить більше жиру та калорій, а також містить деякі унікальні жирні кислоти, яких ви не знайдете в птиці.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...