Розсипчатий, ароматний, пряний: Як приготувати смачний плов

Плов зі свинини готують із довгозернистого рису.

Плов - популярна страва східної кухні, головним інгредієнтів якої є рис. Існує безліч рецептів її приготування. Головна умова - має бути розсипчастою, ароматною та пряною, повідомляють Патріоти України.

Плов готують із довгозернистого рису.
Плов зі свининою
Інгредієнти:

морква – 2 шт.;

свинина – 500 г;

цибуля – 2 шт.;

рис – 2 скл.;

олія – 50 мл;

сіль – за смаком;

спеції для плову – за смаком;

часник - за смаком.

Приготування:

Очищене м'ясо нарізати на шматки. Подрібнити півкільцями очищену цибулю. Моркву - соломкою. Розігріти казанок, налити в нього рослинну олію. Викласти підготовлену цибулю і смажити її до золотистого кольору близько 5-7 хвилин, помішуючи. Додати м'ясо. Готувати 10 хвилин. Додати моркву. Обсмажити все разом, помішуючи, 3-5 хвилин. Закип'ятити чайник. Обсмажені овочі й м'ясо залити окропом. Всипати спеції. Варити на середньому вогні 20 хвилин. Додати рис, обережно розрівняти його по поверхні, але не перемішувати. В серединку помістити головку часнику. Долити води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см. Варити плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин. Як тільки рідина випарується, зробити мінімальний вогонь. В плові зробити кілька отворів ручкою ложки. Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин настоятись.

Плов у мультиварці
Інгредієнти:

олія - 50 мл;

курячі гомілки - 500 г;

цибуля - 1 шт.;

морква - 1 шт.;

рис - 200 г;

часник - 4 зубці;

спеції до плову - за смаком;

сіль - за смаком;

вода - 400 мл.

Приготування:

Увімкнути режим "жарка". Обсмажити олії курячі гомілки, не закриваючи мультиварку кришкою. Коли м'ясо набуде золотистого кольору, всипати нарізану кубиками цибулину та крупною соломкою - морквину. Готувати 5 хвилин. Влити склянку води й закрити мультиварку. Увімкнути режим "тушкування" на 15 хвилин. Додати 200 грамів рису, чотири очищені зубці часнику, чайну ложку солі, пів чайної ложки перцю, зіри, барбарису та чверть чайної ложки меленого лаврового листа. Влити 400 мілілітрів води й перемішати. Закрити кришкою, готувати на режимі "плов" 10 хвилин. При подачі посипати зеленню.

Овочевий плов
Інгредієнти:

цибуля - 1 шт.;

морква - 1 шт.;

олія - 50 мл;

часник - за смаком;

спеції до плову - за смаком;

рис - 70 г;

капуста - 200 г;

вода - 150 мл.

Приготування:

Обсмажити до золотистого кольору на олії подрібнену кубиками цибулину, нашатковану капусту та нарізану соломкою морквину. В каструлю засипаю промитий рис й овочі. Додати два зубці подрібненого часнику й дрібку приправи для плову. Залити водою. Під кришкою тушкувати до готовності приблизно 30 хвилин на малому вогні. Зняти з плити й настояти 15 хвилин.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...