Рваний пиріг з лаваша на сметані - змітають зі столу за лічені хвилини

Запіканка з лаваша з сиром - це так смачно! Ідеальна випічка із сиру до чаю! Спробуйте цей смачний пиріг з лаваша з сиром нашвидкуруч! Якщо залишилися обрізки лаваша, готуємо рваний пиріг з лаваша з сиром у духовці дуже швидко та бюджетно, зазначають Патріоти України.

Нам потрібно:

  • лаваш обрізки – смужки з лаваша (завжди беру на око)
  • сир (18%) – 750 гр.
  • сметану (10%) – 500 гр.
  • яйця – 3 шт.
  • цукор
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • сіль – щіпка

Покроковий рецепт приготування

Беріть сир будь-якої жирності і трохи розім’яти його вилочкою.

Відправляємо до сиру:

  • 3 яйця,
  • пакетик ванільного цукру
  • і дрібку солі, щоб посилити смак майбутнього пирога.
  • – 500 мл. сметани.

Пробуємо суміш на смак. У нашому випадку використовуєм солодкий сир для цього пирога. Додайте цукор до смаку, якщо використовуєте не солодкий сир.

Розриваємо або можна розрізати обрізки лаваша на невеликі шматочки. Відправляємо їх у сир і добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Перш ніж відправити сирну масу у форму, обов’язково даємо їй постояти щонайменше 15 хвилин на столі.

Для випікання використовую звичайну круглу силіконову форму. Використовуйте будь-яку форму на ваш розсуд. Випікаємо смакоту 35-40 хвилин при температурі 190 – 200 градусів. До рум’яної золотистої скориночки.

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...

Буде особливим! Один забутий інгредієнт для плову

неділя, 8 червень 2025, 10:05

Спеції не можна додавати бездумно куди доведеться – можна сильно спотворити смак готової страви. Але якщо не додати ту чи іншу добавку, наприклад в плов, то досягти необхідного смаку вже не вийде, передають Патріоти України. Тому готуючи плов, обов’язк...