Рис можна зварити так, щоб він не злипався - кілька дієвих хитрощів

Не всі люблять рисову кашу. В більшості випадків всі прагнуть приготувати крупу так, щоб була зернина до зернини. Якщо знати кілька кулінарних лайфхаків, все вийде найкращим чином, передають Патріоти України.

Використайте черствий хліб

Відомо, що черствий хліб має здатність втягувати зайву вологу. Саме через неї рис постійно злипається. В процесі приготування на рис покладіть кілька скибок. Краще за все використовувати темний хліб. За 10-15 хвилин ви помітите суттєве покращення ситуації.

Льодяна вода в поміч

Метод з використанням дуже холодної води допоможе привести до тями рис, який почав розварюватись. Потрібно виключити плиту та злити воду. У воду покладіть лід та нею промийте крупу. Потім поверніть її доварюватись.

Сковорода

Якщо ви помітили, що рис майте доготувався, розігрійте сковороду із олією. Обсмажте його. Це допоможе зберегти зернам рису свою форму.

Духова шафа

Один із лайфхаків, який здатен врятувати ваш рис. Якщо ви помітили, що рис в процесі готування почав втрачати форму, переставте його в духову шафу на 15 хвилин.

Ці прості кулінарні хитрощі допоможуть вам приготувати смачний гарнір. Він не буде розварений в кашу. Звичайно, якщо ви не прагнули зробити цього спеціально.

Джерело: ПростоВей

Як правильно розморожувати м’ясо, щоб воно не втратило смакових якостей

понеділок, 23 червень 2025, 10:10

Покласти в гарячу воду, розігріти в духовці або мікрохвильовій печі… Здавалося б, все просто. Але не всі способи розморожування м’яса однаково хороші. Розкажемо про найправильніший з них, передають Патріоти України. Вибір методу розморожування м’яса за...

Господиням на замітку! У чому замочити печінку, щоб вона не гірчила, вийшла соковитою та ніжною

понеділок, 23 червень 2025, 9:15

Щоб страва з печінки вийшла ідеальною, продукт слід замочити в одному інгредієнті. У такому разі кінцевий результат порадує навіть найвибагливіших гурманів. Страва не гірчатиме, вийде соковитим і ніжним, передають Патріоти України. Багато господинь зна...