Рис не потрібний: Рецепт смачнючих карпатських голубців, що готуються дуже швидко

Голубці – смачна, ситна та легка у приготуванні страва, яку люблять практично всі. Найголовніше – вибрати хороше м'ясо, правильно відварити рис та добре приправити інгредієнти для майбутньої страви. Є один мінус – час приготування, дуже часто – це близько 2 годин, чого часто не може собі дозволити практично кожна господиня.

Фудблогерка Ольга Матвій поділилася на своєму YouTube каналі рецептом смачних карпатських голубців без рису, які готуються дуже просто та здивують вас своїм приємним, легким смаком.

Поради кулінара:

  • вибирайте молоду капусту
  • краще використовувати сушені гриби
  • обов'язково зробіть тісто, щоб накрити ним голубці
  • замість рису використовуйте гриби
  • бульйон потрібен для заливання, тоді голубці будуть ще ароматнішими
  • приготуйте підливку з грибів та вершків, вона додасть страві вишуканий та ніжний смак

Інгредієнти:

  • Фарш будь-який – 1 кг
  • Гриби – 500 г
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Капуста – 2 шт.

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вода – 125 мл

Для заливки:

  • Бульйон – 1,5-2 л
  • Сіль, перець, паприка, лавровий лист

Для підливки:

  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Гриби – 300 г
  • Вершки жирні – 500 мл
  • Зелень – пучок

Спосіб приготування:

1. З м'яса зробіть фарш, посоліть, поперчіть.

2. Зваріть овочевий або курячий бульйон.

3. Сухі гриби заздалегідь добре замочіть у воді.

4. Підготуйте капусту – проваріть в окропі кілька хвилин.

5. До фаршу додайте пересмажену моркву та цибулю, гриби, все ретельно перемішайте.

6. На дно каструлі покладіть нарізану моркву, накрийте її капустяним листям.

7. Сформуйте гарні голубці, перекладіть у каструлю, залийте готовим бульйоном.

8. Зробіть тісто, добре розкотіть та накрийте зверху ним голубці в каструлі.

9. Поставте голубці на плиту, краще – піч та готуйте близько 1 години.

10. Підлива: наріжте гриби, цибулю. Цибулю першою обсмажте, додайте гриби й доведіть до готовності. Наприкінці додайте вершки, зелень.

Готові голубці найкраще подавати гарячими, з грибною підливою та зеленню.

Оцінять всі! Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

неділя, 18 травень 2025, 12:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...

Не рецепт, а знахідка! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

неділя, 18 травень 2025, 11:14

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...