Голубці – смачна, ситна та легка у приготуванні страва, яку люблять практично всі. Найголовніше – вибрати хороше м'ясо, правильно відварити рис та добре приправити інгредієнти для майбутньої страви. Є один мінус – час приготування, дуже часто – це близько 2 годин, чого часто не може собі дозволити практично кожна господиня.
Фудблогерка Ольга Матвій поділилася на своєму YouTube каналі рецептом смачних карпатських голубців без рису, які готуються дуже просто та здивують вас своїм приємним, легким смаком.
Поради кулінара:
Інгредієнти:
Для тіста:
Для заливки:
Для підливки:
Спосіб приготування:
1. З м'яса зробіть фарш, посоліть, поперчіть.
2. Зваріть овочевий або курячий бульйон.
3. Сухі гриби заздалегідь добре замочіть у воді.
4. Підготуйте капусту – проваріть в окропі кілька хвилин.
5. До фаршу додайте пересмажену моркву та цибулю, гриби, все ретельно перемішайте.
6. На дно каструлі покладіть нарізану моркву, накрийте її капустяним листям.
7. Сформуйте гарні голубці, перекладіть у каструлю, залийте готовим бульйоном.
8. Зробіть тісто, добре розкотіть та накрийте зверху ним голубці в каструлі.
9. Поставте голубці на плиту, краще – піч та готуйте близько 1 години.
10. Підлива: наріжте гриби, цибулю. Цибулю першою обсмажте, додайте гриби й доведіть до готовності. Наприкінці додайте вершки, зелень.
Готові голубці найкраще подавати гарячими, з грибною підливою та зеленню.
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...
Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...