Нагодувати ситно велику родину - та ще задача. А щоб це було смачно і корисно, взагалі на грані фантастики. Але не для наших господинь. Адже навіть з найпростіших продуктів вони здатні створити диво кулінарії, передають Патріоти України.
Рис з тюфтельками – відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Завдяки властивості рису розварюватися порція виходить велика. Готувати його досить просто, а страва виходить дуже запашною і соковитою.
Інгредієнти
Як приготувати рис з тюфтельками в духовці
Нарізаємо цибулю, натираємо моркву на грубій терці і обсмажуємо. Дрібно шаткуємо петрушку. Чорнослив розрізаємо навпіл.
Фарш змішуємо з половиною зажарки, подрібненим часником, петрушкою, зірою, сіллю і перцем. Формуємо кульки.
Добре промиваємо рис. Пересипаємо в форму для запікання. Додаємо решту зажарки і чорнослив. Перемішуємо.
Викладаємо зверху м’ясні кульки. Кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль, каррі і соняшникову олію. Заливаємо рис цією рідиною. Кладемо лавровий лист.
Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Рідина повинна вбратися. Після цього знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.
Рис з тюфтельками в духовці однозначно варти вашої уваги.
Яйце в м’ясному фарші потрібне для того, щоб «склеїти» всі інгредієнти. Під час смаження яєчний білок швидко згортається, зв’язуючи м’ясо та інші компоненти у єдине ціле. Котлети завдяки яйцю у складі тримають форму, передають Патріоти України. На кіло...
Якщо ви хочете приготувати смачні та соковиті котлети, то обов’язково додайте у фарш інгредієнти, що втримають апетитний м’ясний сік. Лише досвідчені господині знають, що пісний фарш можна врятувати від сухості за допомогою замороженого вершкового масл...