Нагодувати ситно велику родину - та ще задача. А щоб це було смачно і корисно, взагалі на грані фантастики. Але не для наших господинь. Адже навіть з найпростіших продуктів вони здатні створити диво кулінарії, передають Патріоти України.
Рис з тюфтельками – відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Завдяки властивості рису розварюватися порція виходить велика. Готувати його досить просто, а страва виходить дуже запашною і соковитою.
Інгредієнти
Як приготувати рис з тюфтельками в духовці
Нарізаємо цибулю, натираємо моркву на грубій терці і обсмажуємо. Дрібно шаткуємо петрушку. Чорнослив розрізаємо навпіл.
Фарш змішуємо з половиною зажарки, подрібненим часником, петрушкою, зірою, сіллю і перцем. Формуємо кульки.
Добре промиваємо рис. Пересипаємо в форму для запікання. Додаємо решту зажарки і чорнослив. Перемішуємо.
Викладаємо зверху м’ясні кульки. Кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль, каррі і соняшникову олію. Заливаємо рис цією рідиною. Кладемо лавровий лист.
Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Рідина повинна вбратися. Після цього знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.
Рис з тюфтельками в духовці однозначно варти вашої уваги.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...