На вихідних хочеться урізноманітнити звичне меню новими стравами, але ще ж бажано не приділяти багато годин готовці, котрі краще потратити на відпочинок, зазначають Патріоти України. Пікатний салатом із корейською морквою та курячим філе те що треба в такому випадку.
Інгредієнти: куряче філе (0,5 шт.), печериці (6-7 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква по-корейськи (50 г), яйця (2 шт.), сир твердий (30 г ), майонез (2-3 ст. л.), олія рослинна (1 ст. л.), сіль, перець чорний мелений.
Приготування:
Куряче філе промиваємо у проточній воді, відрізаємо зайвий жир та хрящі. Відварюємо у підсоленій воді до готовності – приблизно 15-20 хвилин. Потім чекаємо, поки воно охолоне і нарізаємо тонкими скибочками.
Яйця промиваємо і відварюємо вкруту - 10 хвилин після закипання води. Потім заливаємо крижаною водою і чекаємо, поки вони охолонуть. Очищаємо від шкаралупи та ріжемо середнім кубиком.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Гриби промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, акуратно зрізаємо чорні плями на капелюшках і ніжках.
Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її та кидаємо туди гриби. Проварюємо близько 5-7 хвилин, щоб із них вийшла зайва волога. Потім відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки трохи охолонуть, і подрібнюємо на власний розсуд.
Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо цибулю з щіпкою цукру, щоб вона не пригоріла, через кілька хвилин до неї висипаємо проварені гриби. Смажимо до легкої рум'яності, потім перекладаємо на тарілку, щоб вони остигли.
Твердий сир тремо на великій терці.
Перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, додаємо корейську моркву та майонез, перемішуємо. Даємо настоятися перед подачею, за бажанням викладаємо салат за допомогою кулінарного кільця.
Подаємо до столу та насолоджуємося незвичним смаком.
Відома істина: смак запеченого м’яса дуже залежить від маринаду, в якому воно побувало до запікання. Пропонуємо суміш для запікання реберець, яка зробить вашу страву неперевершеною, передають Патріоти України. Отож, на 1 кг реберець візьміть одну велик...
Запечена качка – не така вже й рідкісна страва на святковому столі. Але цей рецепт особливий, тому сподіваємося, що він стане гідним доповненням до вашого новорічного меню. Спробуйте, передають Патріоти України. Інгредієнти:Качка – 1 шт.Яблука – 2-3 шт...