Салат з капусти, як у ресторані: Секрети приготування соковитої та смачної закуски

Салат із капусти готується досить просто, при цьому він недорогий. Проте багатьом господаркам складно зробити закуску такою ж вдалою, як у професійних кухарів. Є кілька секретів у приготуванні, які допоможуть досягти еталонного ресторанного смаку. Для приготування салату з капусти вам знадобляться наступні інгредієнти, передають Патріоти України.

  • 600 г капусти;
  • 100 г моркви;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1,5 ст. л. укусусу 9%;
  • 3 ст. л. рафінованої рослинної олії (оливкової або соняшникової).

Насамперед нашаткуйте капусту. Краще використати спеціальну тертку, а не ніж. Посоліть її і трохи примніть руками. Якщо капуста молода, цей момент потрібно пропустити, інакше овоч віддасть дуже багато соку. Залишіть капусту на 15 хвилин.

Тепер потрібно натерти моркву – слід вибрати солодку та помаранчеву, а не жовту. Така буде гарніше виглядати і приємнішою на смак. Додайте її до капусти разом із цукром та оцтом. Залишіть майбутній салат ще на 10 хвилин.

Коли капуста промаринується, полийте її олією, перемішайте і відправте в холодильник на півгодини. Готово! Закуску можна кілька днів зберігати в холодильнику – її смак лише покращуватиметься.

Якщо пропустити етапи приготування салату з капусти і просто змішати всі інгредієнти, вийде далеко не та страва, смак якої багатьом знайомий з дитинства. Легкий, соковитий та ароматний салатик ідеально поєднується із ситними м'ясними стравами, картоплею чи гречкою. Смачного

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...